Anbudsstrateg till Atea

Rekryterare
Atea
Plats
Växjö, Stockholm, Malmö, Göteborg
Annonserat
den 12 februari 2021
Stängs
den 16 maj 2021
Ref:
147832
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Söker du en roll där du får utlopp för både ditt miljö- och hållbarhetsintresse och samtidigt ditt intresse för att göra affärer då är det här helt rätt tjänst för dig.

Atea Logistics söker en positiv och självgående lagspelare som vill följa med på en spännande framtidsresa. Vi utökar vårt tjänsteutvecklingsteam med ytterligare en nyckelperson och som anbudsstrateginom Asset Recovery är du en viktig del i såväl Ateas miljöarbete som Ateas fortsatta lönsamhet och tillväxt.

Vill du arbeta i ett tillväxtföretag med goda karriärmöjligheter? Då är detta kanske jobbet för dig!

Om tjänsten

Tjänstens huvudfokus är att bistå Ateas säljorganisationer i Norden med rådgivning och support. Din kunskap är avgörande för att möjliggöra konkurrenskraftiga erbjudanden och offerter med målsättning att vinna upphandlingar. Du spelar en viktig roll i kunddialoger och deltar även i vissa strategiskt viktiga möten med våra kunder. För att lyckas i rollen behöver du kontinuerligt hålla dig uppdaterad kringvad som händer på marknaden men också utveckla dig med ny kunskap inom marknaden förAsset Recovery. Att jobba målinriktat med att underhålla befintliga relationer och skapa nya samarbeten är en viktig del i det dagliga arbetet.

Som anbudsstrategarbetar du nordiskt, hanterar förfrågningar och medverkar i kunddialoger med Atea i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Du blir även en del av Ateas team för Device Life Cycle Management Services.

Erfarenhet

Vi söker dig som har några års erfarenhet från inköp/försäljning av utrustning inom IT-området. Erfarenhet från begagnatmarknaden är mycket meriterande. Du har i din tidigare roll arbetat med värdering och prissättning alternativt försäljning och har god erfarenhet av såväl anbud som offertarbete. Du trivs i dialogen med kunder och kollegor samt tar en naturlig plats i en rådgivande roll. Vidare är du mycket duktig på att hantera siffror och stora datamängder för analyser samt använder Excel på en avancerad nivå i ditt arbete. Rollen kräver att du är flytande i svenska alternativt norska och engelska i såväl tal som skrift. God förståelse i de övriga nordiska språken är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du affärsmässig, proaktiv och har en hög analytisk förmåga. Du drivs och motiveras av utmaningar och att uppnå resultat. Det är viktigt att du har en god balans mellan struktur och kreativitet då rollen har inslag av bådadera. Struktur i form av effektivitet och förmåga att exempelvis hålla deadlines samtkreativitet i form av att hitta nya arbetssätt, metoder och samarbetspartners.För att lyckas och bli framgångsrik behöver du även en mycket god k ommunikativ förmåga eftersom rollen kräver interaktion med många kontaktytor både internt och externt.

Vi ser helst en placering på Atea Logistics i Växjö men även Oslo, Stockholm, Göteborg eller Malmö kan fungera som bas.

Om Atea och Atea Logistics

Atea är norra Europas ledande aktör inom IT-infrastruktur. Koncernen sysselsätter 7500 medarbetare. För Atea står hållbarheten i fokus. Vi tar vår del av ansvaret för hållbar samhällsutveckling och bidrar till resurseffektiv hantering av IT-utrustning. Det är så vi gör IT hållbar och minskar miljöpåverkan, ökar effektiviteten och minskar kostnaderna.

På Atea hjälper vi våra kunder med effektiv produkthantering under hela livscykeln. Goitloop är Ateas koncept att hjälpa kunderna att avyttra föråldrad IT-utrustning och hjälpa till att föra utrustningen till den cirkulära ekonomin. Goitloop är ett av de största återanvändnings- och återvinningsprogrammen i Norden idag och framförs vid Ateas moderna och hållbara logistikcenter i Växjö.

Atea Logistics är ett toppmodernt återvinnings-, logistik- och konfigurationscenter med totalt 27 000 kvadratmeter inklusive kontor och produktionsområden. Här fokuserar Atea på effektivitet och hållbarhet under IT-produkternas livscykel. För att slutföra livscykeln erbjuder Atea tjänster för retur av gamla och begagnade produkter. Dessa kommer sedan att återvinnas eller få ett nytt liv beroende på produktens tillstånd, vilket sparar miljön stora mängder EE-avfall. Goitloop hanterade mer än 450 970 enheter förra året.

Ansökan och kontakt

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea Logistics är du välkommen att kontakta Lou Sjöholm Mineur, Talent Acquisition Partner via 073862 27 83 alternativt lou.sjoholm-mineur@atea.seeller Lena Opsahl, Device LCM Services Officer Atea ASA via +47 91607283 alternativt lena.opsahl@atea.com.Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb