IT-samordnare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 26 april 2021
Stängs
den 1 maj 2021
Ref:
24073
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband söker en IT-samordnare, med placering i Örebro. Bidra till FMTIS ledningsförmåga i en dynamisk roll med omväxlande uppgifter!

Om Verksamheten
Förbandets stab stödjer förbandschefen i ledning, styrning och utveckling av förbandet. Stabens chefer och medarbetare stödjer och orienterar direkt underställda chefer i förbandet inom olika frågor. Merparten av personalen finns i Örebro samt Enköping, men det finns även stabsmedarbetare på andra orter runt om i landet.

Inom staben finns olika operativa funktioner inom bland annat HR/personal, underrättelse- och säkerhetstjänst, kommunikation, ekonomi och logistik. I staben finns också förbandets insatsledning, J36, som består av planeringsofficerare, insatslag samt en IT-funktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Under chefen J36 kommer du vara delaktig i FMTIS interna arbete kopplat till förbandets behov av ledningsstödsystem, rutiner kring dessa samt rutiner avseende informationsflödet inom FMTIS. Arbetet bedrivs tillsammans med förbandets IT-chef. Arbetsuppgifterna består bland annat av:
 • Stödja IT-chef för organisationsenheten med att säkerställa att det finns ett erforderligt IT-stöd för den lokala verksamhetens uppdrag
 • Delta i planering och samordning vid avrop och uppföljning av leveranser av IT-tjänster
 • Samordna och stödja avseende sakområde IT, följa upp den lokala efterlevnaden av regelverk för IT-tjänster i verksamheten
 • Samordna och hantera beställningar och avbeställningar av IT-tjänster
 • Stödja organisationsenheten med att fånga och följa upp verksamhetsbehov avseende sakområde IT
 • Delta i olika beredningar eller projekt avseende verksamhet- och metodutveckling inom IT

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Relevant genomförd utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att utgöra stödfunktion
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att bereda och samordna uppgifter i en större organisation med bred verksamhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande
 • Kunskap om FM IT-system
 • Kunskap om etablerade It-styrmodeller och It-processer
 • Kunskap om FMTIS verksamhet
 • Vana att tjänstgöra i stab

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, självständig och självgående med förmåga att hålla många bollar i luften. Du kan samordna och driva arbetsgrupper och agera situationsanpassat samt trivs med både civil och militär personal. Du är noggrann, prestigelös och strukturerad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en civil tillsvidareanställning med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning.

Arbetsort: Örebro.

Frågor om tjänsten kan besvaras av rekryterande chef Jonna Öström, på telefonnummer 019- 39 35 00. För frågor rörande anställningsvillkor, vänligen kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson, via växeln 019-39 35 00.

Fackliga kontaktuppgifter
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln, 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-30.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.