Polismyndigheten

Erfaren tekniker inom datacenter/serverhall

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 27 april 2021
Stängs
den 21 maj 2021
Ref:
A242.024/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi en driven medarbetare som vill utvecklas i rollen som teknikspecialist i en grupp som ansvarar för våra serverhallar. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året om. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 970 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden, samt ca 32 000 medarbetare. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och säkerhet.

Inom sektionen för Infrastruktur arbetar vi med tekniken i våra serverhallar. Vår grupp arbetar med drift, underhåll och utveckling av hårdvara och nätverksutrustning, samt fysiskt skalskydd, redundant kommunikation och energiförsörjning samt kyla. Det är givetvis inte en nackdel om du har kunskaper inom drift av operativsystem, vitalisering, storage eller applikationer, men dessa områden ansvarar andra grupper i vår organisation för.

Arbetsbeskrivning

I arbetet ingår bland annat drift och underhåll i datahall, av såväl hårdvara, nätverk, säkerhet, el, kyla, och andra närliggande områden. Arbetet sker i enlighet med rådande föreskrifter, myndighets- och säkerhetskrav och du förväntas utföra dokumentation och rapportering enligt polismyndighetens riktlinjer och processer i myndighetens system. Arbetet är till största del praktiskt; du utför installationer, inkoppling och uppmärkning samt dokumentation av utrustning i datahall, felsöker samt felavhjälper vid problem och incidenter. Du kommer arbeta i tätt samarbete med specialister inom el, kyla och kommunikation samt utveckla standard för hantering av kablage och fiber.

I denna roll är du första kontaktperson vid kritiska incidenter vilket innebär att du kommer utföra åtgärder och skriva protokoll samt dokumentera arbetet. Du kommer aktivt delta i arbetet med förbättringsprocesser. Det kan exempelvis innebära utveckling av rutiner och arbetsprocesser. Du kommer delta i gruppens arbete med kvalitets och hållbarhetsmål, delta energibesparingsarbete, men du förväntas även arbeta aktivt med att identifiera tänkbara risker och rapportera dessa.

Du kommer även vara delaktig i utformning och kravställning av polismyndighetens datahallar, säkerställa att underleverantörer utför arbete enligt framtagna processer och rutiner, då verksamheten kräver hög tillgänglighet, kvalitet och säkerhet.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta strukturerat i komplex datacenter/serverhalls miljö med stora krav på rutiner, dokumentation och säkerhet.

- Arbete med drift av större datacenter/serverhallar med komplex IT-driftmiljöer. Exempelvis sådan som levererar IT-infrastruktur till hundratals, eller fler samtidiga användare.

- Bred kunskap inom teknik inom IT-infrastruktur förvärvad i stora driftmiljöer, tex ISPer, opertörer, IT infrastruktur driftleverantörer, större myndigheter eller liknande.

- Kunskap inom krav för moderna datacenter med hög säkerhet, såsom skalskydd/fysisk säkerhet, kyla, el-matning, internetförbindelser, nät och brandväggar, servrar, virtualisering, storagelösningar, kluster och annan utrustning.

- Omfattande kunskaper i felsökning av IT-infrastruktur.

- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Arbetsspråk svenska.

- B-Körkort

Meriterande

Det är meriterande om du har en eller flera av dessa erfarenheter och kunskaper:

- djup kunskap inom professionell serverdrift de senaste 5 åren

- djup kunskap inom kommunikation, nätverk och brandväggar de senaste 5 åren

- djup kunskap inom säkerhet oinom IT-infrastruktur

- erfarenhet av design och planering av större komplex serverhalls miljö

- arbete som konsult i olika professionella IT-infrastrukturmiljöer

- omfattande erfarenhet av professionella datacenter/serverhallar/datahallar

- arbete i högsäkerhetsorganisationer eller myndigheter

- kameror, larm, lås och annat inom skalskydd och säkerhet i professionella miljöer.

- dokumenterad erfarenhet inom servrar, IT-infrastruktur eller liknande.

- erfarenhet av blade-servrar, storage och SAN, kluster och andra komplexa skalbara lösningar

- god erfarenhet av att sätta upp monitoreringstjänster för större komplex IT-infrastruktur

- förmåga att förstå tekniska ritningar samt kunna skapa egna enklare ritningar över tekniska lösningar

- svetsa fiber

Personliga egenskaper
Vi söker dig med ett brinnande och brett intresse för IT-infrastruktur som vill vara med och vidareutveckla polismyndighetens datacenter, utifrån krav på mycket god tillgänglighet och högsta möjliga säkerhet. Som person är du nyfiken att lära dig mer inom teknik, infrastruktur, arbetsmetodik och säkerhet. Du arbetar effektivt och självständigt med dina uppgifter. Du är en serviceinriktad problemlösare som är van att leverera enligt formulerade mål baserade på prestation och kvalitet. Du trivs med att kommunicera med olika typer av kollegor och är van att samarbeta tätt med den egna organisationen eller andra parter. Du har hög servicekänsla och tycker om att förmedla dina kunskaper till andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Torbjörn Rapp, gruppchef: 010-5639029

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: dagtid, arbete på obekväm arbetstid kan förekomma

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 10 maj 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A242.024/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontakta ansvarig HR-konsult Lilian Westin 072-242 62 27.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb