Lösningsarkitekt

Rekryterare
Experis
Plats
Solna
Annonserat
den 27 april 2021
Stängs
den 1 juni 2021
Ref:
270e71bf-02e9-4533-a89f-de7d1b86171c
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du erfarenheten och intresset att arbeta med verksamhetsnära arkitektur? Vill du arbeta i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus?

Vi söker dig som vill leda de arkitekturella förändringar som sker i utvecklingen av vårt nordiska produktionssystem. Vi ser gärna att du har ett stort intresse och erfarenhet av java och open source-lösningar som IT-arkitekt.

Bli en del av vårt team
Du kommer tillhöra Group IT, där Valuestream IPM ansvarar för IT-utveckling av framtidens produktionssystem för PostNords produktion av logistik- och brevtjänster i Norden. Här får du vara med och utveckla agila lösningar och hjälpa vår verksamhet att bli mer flexibla och effektiva! Hos oss får du vara med och investera för framtiden och bygga system som är hållbara och effektiva att förvalta.

IPM är ett strategiskt viktigt utvecklingsområde för PostNord för att hantera tillväxten inom e-handeln samt digitalisering av brevverksamhet. Inom området arbetar vi med modern teknik samt anpassar systemlandskapet för att kunna dra nytta av fördelarna med molnet. Vi arbetar agilt enligt Scrum och SAFe och du rapporterar till Head of Valuestream IPM som har det nordiska ansvaret.

Arbetsuppgifter
I din roll som lösningsarkitekt arbetar du med utveckling av våra produktionssystem och bidrar med din expertis för att säkra att vi utvecklar lösningar och funktionalitet som matchar behoven i våra produktionssystem och affärsprocesser. Du arbetar nära verksamheten, olika intressenter inom IT och våra agila utvecklingsteam.

I rollen kommer du bland annat arbeta med att:
* Samverka med andra lösningsarkitekter inom produktionsområdet för att bygga effektiva produktionslösningar
* Tillsammans med Enterprisearkitektur definiera målarkitekturen
* Implementera beslutat lösningsarkitektur i utvecklingsteamen

Vi söker dig med
* Flera års arbete som lösnings- eller systemarkitekt
* God erfarenhet av att kravställa och dokumentera IT-arkitektur mot externa leverantörer och utvecklingsteam
* Stor kunskap om system- och lösningsarkitektur för egenutvecklade system baserat på java och annan opensource teknologi
* Erfarenhet från molnlösningar och tjänstorienterat arkitektur
* Akademisk utbildning inom systemutvecklingsområdet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

Som person är du trygg och stabil med en analytisk och kommunikativ förmåga. Du arbetar lösningsorienterat och proaktivt och löser dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens bästa och sätter en ära i att skapa värde för kunden. Vårt koncernspråk är engelska vilket ställer krav på att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
* Ett jobb i ett team som är med och driver förändring och möjliggör att företaget når sina mål och levererar stabila IT-lösningar
* Arbete i en nordisk och dynamisk miljö
* Friskvårdsbidrag & tillgång till kontorets gym och simhall
* Personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus
* Goda tjänstepensionsvillkor
* Goda utvecklingsmöjligheter

Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Boström 08-508 954 04, pia.bostrom@se.experis.com
Skicka in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval, dock senast 23 maj 2021.

För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb