Sjöfartsverket i Norrköping söker BI-specialist

Rekryterare
Experis
Plats
Norrköping
Annonserat
den 29 april 2021
Stängs
den 11 juni 2021
Ref:
dd555201-c176-46a6-91bb-35bd9a73a2bd
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Cirka 90 procent av Sveriges export och import går via Sveriges sjövägar. Sjöfartsverket tar ansvar för framtidens sjöfart och erbjuder moderna och säkra sjövägar med service dygnet runt. Vi är ett tjänsteproducerande affärsverk med ca 1 300 medarbetare utspridda längs hela Sveriges kust. Våra tjänster består bland annat av lotsning, farledsservice, isbrytning, sjötrafikinformation, sjökartläggning, sjö- och flygräddning samt sjömanservice. Sjöfartsverkets uppdrag är att se till att dessa sjövägar är hållbara och effektiva.\r\n\r\nHar du tidigare arbetslivserfarenhet inom BI och trivs med att arbeta i gränslandet mellan teknik och verksamhet? Då kan tjänsten som BI-specialist på Sjöfartsverket i Norrköping vara rätt roll för dig!

Arbetsuppgifter

Nu söker Sveriges vackraste arbetsplats en BI-specialist som ska ingå i Sjöfartsverkets BI-team på ca 6 personer. BI-teamet tillhör Controllerenheten på avdelningen för "Styrning och Planering" och gruppen arbetar agilt med att förvalta, kvalitetssäkra och utveckla Sjöfartsverkets beslutsstöd.

Som BI-specialist kommer du arbeta med hela BI-utvecklingsprocessen, från idé till slutleverans, med inriktning mot konsultativt och verksamhetsnära arbete i form av implementering och utbildning av system och processer. Att agera ansiktet utåt mot organisationen, upprätta nätverk och strukturer samt stärka samarbeten är en stor del i rollen som BI-specialist. Detta med syftet att uppnå optimal användning av våra BI-verktyg ute i verksamheten.

Du kommer att analysera verksamhetens behov av beslutsstöd samt analysera, strukturera och leverera data till organisationen med målet att ge bättre förutsättningar att ta strategiska och taktiska beslut. Att stärka verksamhetens analysarbete genom att pedagogiskt göra information lättillgänglig ingår också i dina arbetsuppgifter som BI-specialist.

Du kommer vara delaktig i att utveckla och forma framtidens lösningar för beslutsstöd så som uppgradering av verksamhetens BI-plattform, byte av affärssystem samt utveckling av self-service och visualisering.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som BI-specialist på Sjöfartsverket i Norrköping har du flera års erfarenhet av att arbeta med Business Intelligence både i förändring och förvaltning. Du har en relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet och du förstår affärsvärdet i BI, det vill säga hur rätt data, analys och visualisering kan stödja verksamheten genom möjligheten att se trender och ta proaktiva beslut.

Du har kunskap och erfarenhet av datamodellering, design av BI-lösningar samt arbete med Microsoft BI-produkter eller motsvarande verktyg. Du har erfarenhet av att tillämpa och implementera effektiva och lämpliga BI-lösningar för varierande behov i nära samarbete med övrig verksamhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med utbildningar eller förändringsarbete kopplat till BI. Du får också gärna ha erfarenhet av kvalitetssäkring, AI, agila arbetssätt, DevOps eller DataOps.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en god analytisk förmåga, är lösningsfokuserad och har lätt för att se orsak och samband. Som person är du engagerad och trivs med att samarbeta med andra människor. Som BI-specialist kommunicerar du på ett lyhört och förtroendeingivande sätt och motiveras av att sätta dig in i verksamhetsbehov och omvandla dem till lösningar.

Du har förmågan att dela med dig av dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt och du utför ditt arbete på ett självständigt, kvalitativt och målinriktat sätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen som BI-specialist kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt - Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning

Kontakt:

BSERVERA: Denan tjänst söker du inte via Jeffersin Wells ansökningsknapp utan via denan länk:

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=217&ProjectId=190055&MediaId=3588

I denna rekrytering samarbetar Sjöfartsverket med Jefferson Wells. Du är välkommen att kontakta Therese Fyhr vid frågor, tele:011-191898, therese.fyhr@jeffersonwells.se. Sita ansökningsdag 19 maj 2021. Diarienummer: 21-02103

Liknande jobb

Liknande jobb