IT Service Delivery Manager till Atea Logistics

Rekryterare
Atea
Plats
Växjö
Annonserat
den 27 april 2021
Stängs
den 25 maj 2021
Ref:
147983
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du en stark passion för IT och ledarskap? Vill du vara med och göra skillnad, trivs du att leda i förändring samtvill vara med och bygga ett högpresterande team? Då har vi kanske en utmaning som kan passa dig! Vi söker nu en IT Service Delivery Manager som kommer vara med och driva utvecklingen av Atea Logistics digitalisering och bidra till vår fortsatta lönsamhet och tillväxt.

I den härrollen kommer du att rapportera direkt till Head of Atea Digital Services Logistics och jobba både tillsammans med Atea Logistics, men också Atea Digital Services, ADS (Atea IT Group). Du kommer att vara en del av en organisation som har påbörjat en omfattande affärs- och IT-transformation, vilken kommer driva vår tillväxt och ha stor påverkan de kommande åren. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas avmedarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. På Atea kallar vi oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du fåren spännande och utmanande roll med det operativa helhetsansvaret för applikationer, tjänster och leveranser inom logistikaffären. Stora delar av våra miljöer är outsourcade och du kommer även att ha ansvar för dessa relationer och leveranser. I din roll ska du säkerställa leverans utifrån gällande avtal och med fokus på användarnöjdhet, kvalitet och ekonomi. I din roll kommer du att arbeta aktivt med ITIL-processerna och exempelvis driva och facilitera vår Change Control Board och vår förändringsprocess. Din roll har ett ledarskapsansvar och arbetar både operativt och taktiskt, men kan även ha inslag av strategisk art.

Tillsammans med teamet så kommer du att underhålla, supportera och utveckla befintliga och nya IT-lösningar. Ditt team består av både interna och externa utvecklare och IT- specialister och du kommer också att jobba tillsammans med olika IT-specialister inom Norden och Baltikum. Rollen är relationsintensiv och du kommer arbeta med stakeholders, både inom och utom bolaget. Din roll kommer vara del i ett nätverk mellan SDMs från våra Nordiskaoch Baltiskaländer, där du förväntas bidra genom att dela med dig, men också att vara med och driva utvecklingen inom området framåt. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som IT Service Delivery Manager är:
 • Leda och utveckla IT-teamet
 • Drift- och supportansvar för Atea Logistics IT-lösningar
 • Driva CCB och förändringsprocessen
 • Operativ dialog med stakeholders
 • Operativt ansvar gentemot olika IT-leverantörer
 • Säkerställa användarnöjdhet
 • Ekonomisk uppföljning, budget och prognosarbete
 • Utveckla och driva förbättringsarbeten


Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Du är trygg i dig själv och ditt ledarskap, har en god förmåga att arbeta självständigt, är van att leda i förändring och leder ditt team mot tydligt uppsatta mål. Du är en relationsbyggare och skapar lätt kontakt med båda kollegor och användare samt ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Du har en mycket god förståelse och stor erfarenhet av IT (både operativt och taktiskt) och har förmågan att kommunicera med både IT-specialister och användare utifrån deras nivå. I stressade situationer har du förmågan att behålla lugnet, är van att arbetai ett högt tempo och kan prioritera och fokusera på rätt saker. Du är driven och affärsmässig i ditt arbete, har lätt för att ta egna initiativ och samarbeta med andra, men också förmåga att stå stadigt när det "blåser". Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas irollen som IT Service Delivery Managerbör du ha följande kunskap/erfarenhet:
 • Relevant IT-utbildning på kandidat- eller magisternivå.
 • 5+ års erfarenhet av att leverera IT-tjänster i ledande befattning
 • Egen erfarenhet av tekniskt operativt arbete
 • 5+ års erfarenhet av att framgångsrikt leda leveransteam, gärna i förändring
 • Erfarenhet av att jobba med processarbete och ITIL-ramverket
 • Erfarenhet av budgetarbete och uppföljning
 • Erfarenhet av projektledning inom IT-industrin
 • Erfarenhet att samarbeta med olika stakeholders och leverantörer
 • Erfarenhet inom Supply Chain Management är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt


Om Atea och Atea Logistics

Atea är norra Europas ledande aktör inom IT-infrastruktur. Koncernen sysselsätter mer än 7000 medarbetare. För Atea står hållbarheten i fokus. Vi tar vår del av ansvaret för hållbar samhällsutveckling och bidrar till resurseffektiv hantering av IT-utrustning. Det är så vi gör IT hållbar och minskar miljöpåverkan, ökar effektiviteten och minskar kostnaderna.Atea Logistics är koncernens interna distributör och experter inom IT-logistik. Atea Logistics hjälper våra kunder med effektiv produkthantering under hela livscykeln. Goitloop är Ateas koncept att hjälpa kunderna att avyttra föråldrad IT-utrustning och hjälpa till att föra utrustningen till den cirkulära ekonomin. Atea har ett nytt modernt och hållbart logistikcenter i Växjö med totalt 27 000 kvadratmeter inklusive kontor och produktionsområden. Här fokuserar Atea på effektivitet och hållbarhet under IT-produkternas livscykel.

Ansökan

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea Logistics är du välkommen att kontakta Linda Bahtiri, Head of Atea Digital Services Logistics via +4673 862 26 30 alternativt linda.bahtiri@ateaeller Heléne Gröön, HR chef Atea Logistics via +46 70919 70 31 alternativt helene.groon@atea.se.Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!