Offensiv IT-säkerhetsspecialist

Plats
Stockholm och Malmö
Annonserat
den 30 april 2021
Stängs
den 31 maj 2021
Ref:
2021-2533
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker dig som kan överlista säkerhetsåtgärder och få datorsystem att bete sig på ett sätt de inte var tänkta att göra. Du ska använda dina tekniska förmågor till att ta fram verktyg för insamling av information till våra utredare och analytiker.

Du kommer arbeta tillsammans med likasinnade specialister med djup kompetens.

Ort: Stockholm och Malmö
Sista ansökningsdag: 2021-05-31
Referensnummer: 2021-2533

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.
 

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist kommer du att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och system i syfte att hitta sårbarheter. Dessa använder du för att utveckla verktyg som stärker Säkerhetspolisens tekniska inhämtningsförmåga. Arbetet kan även innebära användning av verktygen i anpassade IT-operationer för att komma åt information som Säkerhetspolisen behöver i sin underrättelse- och utredningsverksamhet.

Du kommer att tillhöra enheten för cyberteknik. Som IT-säkerhetsspecialist har du stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö.

Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och självklar del av arbetet. En stor del av arbetet är forskningsbetonat och syftar till att utveckla nya metoder för säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys.

Resor kan förekomma i tjänsten.


Din kompetens

För denna roll ser vi att du har akademisk examen inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av teknisk säkerhetsgranskning, sårbarhetsanalys och programmering, gärna operativsystemnära och i lågnivåspråk som Assembler. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av reverse engineering och exploitutveckling, kanske från CTF:er, samt om du har arbetat med flera operativsystem och arkitekturer. Ytterligare ett plus är om du har erfarenhet av mobila plattformar eller telekom.

Vi söker både seniora medarbetare med flera års erfarenhet inom ämnet samt juniora medarbetare som vill utvecklas till att bli bland de bästa inom sitt område.


Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina egenskaper och söker dig som vill arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du har hög kognitiv förmåga och uppskattar att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt samt klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-2533. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb