CRO Lead - Atea eShop

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 april 2021
Stängs
den 15 juni 2021
Ref:
147988
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Atea finns över hela Norden och Baltikum och har över 6900 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, skola, äldreomsorg, privata företag och många fler branscher. Ateaär Europas näst största leverantör av it-infrastruktur. Vi levererar produkter och tjänster som förenklar hantering, drift och användande av it. Atea eShop är vår e-handelsplattform (B2B), en av Sveriges största, som hanterar såväl stora volymer avtransaktioner som komplex och kundanpassad försäljning.

Din roll

Atea eShop Sverige består idag av 24 personer och du kommer att tillhöra det växande BI & Analytics teamet inom eShop. Din roll som CROLead kommer att vara en nyckelroll föratt utveckla och växa vår digitala affär i än snabbare takt. Du kommer att ansvara för och leda arbetet inom CRO men även SEO. Du ansvarar för A/B, MV-tester och experiment som görs på vår e-handel. Med ett tvärfunktionellt samarbete med andra inom Atea så som productmanagers, marketing automation specialister, UX och analytiker ansvarar du för att skapa och efterleva CRO-processen framåt. Det innebär dessutom implementering och hypotesbearbetning.

Dina arbetsuppgifter

Inom CRO kommer du att:
 • Skapa och driva CRO-strategin och roadmap framåt
 • Arbeta operativt med konvertering i nära samarbete med resten av organisationen
 • Göra research som identifierar och säkerställer att ett problem eller en möjlighet finns
 • Presentera lösningsförslag på problemen/möjligheterna samt prioritera bland dessa
 • Arbeta innovativt med A/B- och MV-testning
 • Genomföra konverteringsanalyser i vår e-handel och generera förslag på förändringar baserat på "vinnare och förlorare"

Inom SEO ser vi att du:
 • Äger och driver SEO-arbetet, identifierar och genomförinitiativ som ökar den organiska trafiken, rankningar och intäkter i samarbete med övriga avdelningar
 • Sätter målsättning och roadmap för SEO inom eShop och säkerställer att övriga team förstår och aktivt bidrar till att uppfylla målen
 • Bevakar och är uppdaterad på SEO-landskapet, algoritmuppdateringar, nya trender och metoder
 • Arbetar med keyword research


Vårt erbjudande till dig

Hos oss kommer du driva och utveckla vår digitala affär och performance hands on men också genom att lyfta blicken och visa hur Ateas digitala säljkanaler utvecklas över tid. Vi befinner oss mitt i en digital tillväxtresa därdin insats kommer vara avgörande för framgången.I den här rollen tillhör du det växande BI och Analytics teamet inom e-Commerce. Du kommer att arbeta nära och tillsammans med flera olika avdelningar inom e-Commerce men också med andra intressenter inom AteaSverige och i Norden.

Du känner troligtvis igen dig på följande

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig med en god logisk och analytisk förmåga samt statistisk försteålse. Du är pålitlig, struktureradoch resultatinriktad och därmed mån om att leverera med hög kvalité. Även om ditt fokus ligger på tekniken vill vi att du är kund- och affärsorienterad. Är du dessutom kommunikativ och pedagogisk ser vi det som en stor fördel. För att passa in på avdelningenoch på Atea vill vi dessutom att du är prestigelös och lyhörd.

För att lyckas i rollen som CROLead bör du ha följande kompetens:
 • Flera års erfarenhet från roller med CRO fokus och god förståelse för SEO
 • Statistisk förståelse
 • Erfarenhet av A/B-testning, och e-handelsnära teknik och it i miljöer där affären och kundförflyttningen stått i centrum
 • Behärska svenska och engelska

Det är önskvärt med:
 • Kunna presentera analyser och resultat på ett lättillgängligt sätt, både skriftligt och muntligt
 • Erfarenhet av olika konverteringsoptimeringsverktyg (här väljer du själv vad du föredrar att arbeta i)
 • Relevant eftergymnasial utbildning


Vill du bli en del av it-landslaget?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Chung, Analytics Manager Atea eCommerce, via robert.chung@atea.se alternativt telefonnummer 08 - 278 52 363. Rollen och teamet är placerat på huvudkontoret i Kista.

På Atea kallar vi oss för it-landslaget, och vi vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- ochkönsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb