FRA

Databasutvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 3 maj 2021
Stängs
den 23 maj 2021
Ref:
2697645
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för databasutveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

En nyckelkomponent i våra system är databaserna. Som databasutvecklare har du en viktig roll där du fokuserar på att utveckla både nya och befintliga system. Du har ett nära samarbete med det övriga teamet samt med beställare och användare av systemen. Våra system är viktiga för verksamheten och du arbetar med att skapa förvaltningsbara, genomtänkta och driftsäkra lösningar.

Systemen du arbetar med kan befinna sig på olika platser i utvecklingskedjan: nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning. Ditt arbete går främst ut på att utveckla systemen, men även att arbeta med driftsättning, övervakning och felsökning i samarbete med de övriga teammedlemmarna.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Du har en akademisk utbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av utveckling i Oracle, men också ett intresse för andra databaser, t.ex. Postgres. Vi ser också att du har arbetat några år med utveckling av databaser för IT-system med stora datamängder, och att du gärna jobbar med design och prestandaoptimering.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i SQL/PLSQL, och erfarenhet av övrig systemutveckling av stora IT-system, t.ex. som DBA eller mjukvaruutvecklare i Java, C++ eller C#. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av utveckling i agila team. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Du tar ansvar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har också förmågan att se till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Det är viktigt att du trivs i en samordnande roll och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i teamet, även vid motgång, då du förblir motiverad och arbetar på tills projekt är avslutade.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-05-23.
Ange referensnummer 4037/17 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb