Planoff IHK

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 4 maj 2021
Stängs
den 24 maj 2021
Ref:
24108
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

MUST IHK söker Planeringsofficer

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och ändamålsenliga och bra stödsystem. Kärnverksamheten stöds av en väl fungerande informationshantering och tekniska stödsystem för kommunikation och informationsspridning nationellt såväl som internationellt.

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina kunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer vid IHK kommer du att löpande leda planering och uppföljning av kontorets planering och genomförande - såväl på kort som på lång sikt. Du stödjer framför allt kontorsledningen med att fördela och följa upp verksamhet och uppdrag. Tillsammans med kontorets Produktionsledare och andra medarbetare tar du fram planer, rapporter och underlag till stöd för ledning, styrning och utveckling av kontorets verksamhet. Samordning och stöd i genomförandet av uppgifter och aktiviteter med andra inom och utom Försvarsmakten ingår också som en viktig del i arbetet. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Vem är du?
Som person är du strukturerad och har öga för detaljer. Du tar ansvar för planeringen och leder planeringen systematiskt och med framåtanda, där det är naturligt med kontinuerlig förbättring av planeringen och uppföljning av kontorets verksamhet.

Befattningen innebär en hög grad av samverkan och samordning av planering och genomförande. Detta ställer krav på god analytisk och kommunikativ förmåga. Du är en god lyssnare och har förmågan att förmedla både visioner och beslut till dina medarbetare samt att du är övertygad om att god kvalité uppnås genom ett gott samarbete. Arbetsbelastningen kan under perioder vara hög, varav det är av vikt att utifrån planering se framtida effekter och behov.

Då arbetet kräver hög samarbetsförmåga är din personlighet viktig då du måste kunna uppnå stort förtroende både internt och externt. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden. Vi strävar också efter en bra balans mellan ditt professionella liv och det privata.

Kvalifikationer
Du har flera års erfarenhet av liknande befattningar eller andra roller i ledande position. Du som söker har genomfört Försvarshögskolans chefsprogram eller nuvarande Högre officersprogram och får gärna vara utnämnd OF4 med några års yrkeserfarenhet. Civilt sökande ska ha en examen på akademisk nivå eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel med utbildning inom ekonomi, teknik, ledarskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

Meriterande
Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av projektledning, verksamhetsledning och/eller produktionsledning. Har du kunskap av informationshantering och komplexa IT-system är det mycket meriterande. Har du dessutom erfarenhet av verksamhet inom eller nära relaterat till Försvarsmakten är det ytterligare ett plus. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter från annan myndighet eller verksamhet än Försvarsmakten är det också meriterande.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se
Ange "Planoff IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter S
SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/S Maria Ekelund. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-23

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb