Utvecklingschef till Miljödata

Rekryterare
Experis
Plats
Karlskrona
Annonserat
den 5 maj 2021
Stängs
den 15 juli 2021
Ref:
169c9846-539f-4f3a-a136-1726a8f36b75
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du ha en nyckelroll som Utvecklingschef, få möjlighet att vara med på tillväxtresan och forma det framtida Miljödata? Sök då denna tjänst med placering i Karlskrona!

Miljödata växer och vi behöver förstärkning. Vi söker en utvecklingschef som kan leda och vidareutveckla vår utvecklingsavdelning i Karlskrona. Vi håller i dagsläget på att samla våra två separata utvecklingsteam i ett, samt lyfta vår systemarkitektur till en mer modern arkitektur, och den senaste tekniken.

Miljödata är ett mindre men växande företag, vilket medför stora möjligheter för dig som utvecklingschef att påverka organisationen och de aktuella arbetssätten. Utvecklingsteamet består idag av 7 utvecklare med en planerad ökningstakt om 2-3 resurser till teamet årligen. Du kommer som Utvecklingschef rapporterar direkt till VD.

Om Oss

Vi söker en resursförstärkning i vår framtida verksamhet för vidareutveckling av våra webbaserade produkter. Miljödata är ett litet familjärt bolag och här får du möjlighet att sitta i nyrenoverade lokaler och arbeta för en arbetsgivare som värnar om sina medarbetare. Det innebär också stor variation av arbetsuppgifter samt frihet och möjlighet att påverka. Målsättningen för produkterna och systemen är att hjälpa, skapa ett värde för någon annan och på så sätt bidrar du till samhällsnytta. Här handlar det om att jobba tillsammans i team, dela med sig av sin kunskap och skapa delaktighet.

Miljödata har en ledande position på marknaden och säljer egenutvecklade produkter inom arbetsmiljö och hälsa till Sveriges kommuner och stora privata företag. Med en stadig tillväxt satsar nu företaget ytterligare genom att rekrytera fler och nya nyckelkompetenser. Bolaget består för närvarande av 19 anställda och har ett utvecklingsteam på 7 medarbetare, och kontoret är placerat i centrala Karlskrona.

Vi finns för att våra kunder ska må bättre. Vi har till och med byggt in det i vår mission, i anledningen till att vi finns till. Där säger vi "Varje dag bygger vi lösningar, människor och organisationer" och tvekar inte för en sekund på att just så är fallet. Vi kodar, projektleder, säljer, testar, utbildar och en massa andra liknande saker - men allt det där görs inte för sin egen skull. Det görs för att i slutändan bygga människorna på arbetsplatsen, för att skapa rätt förutsättningar för den goda arbetsplatsen, för att organisationer skall må bra.

Om Rollen

Du kommer att ansvara för att leda och vidareutveckla vår utvecklingsavdelning. I rollen har du personalansvar för ett team om 7 medarbetare där du ansvarar för att vidareutveckla, och implementera metoder, verktyg, test, kvalitetssäkring och processer i teamet. Arbetet innebär budgetansvar, ansvar för IT-utveckling och förvaltning av IT-systemen på Miljödata. Arbetet kommer också att innebära;

 • Delaktig i identifiering och formulering av nya moduler, projekt, lösningar och affärsområden
 • Säkerställa att avdelningen har rätt kompetensmix och kompetensutveckling
 • Vara dataskyddsansvarig
 • Driva förändringsarbetet av våra produkter med ny teknikstack/arkitektur med TDD, C#, .NET Core, Blazor och SQL-server
 • Slutföra sammanslagning av de två utvecklingsteamet till ett nytt sammansvetsat team
 • Bygga vidare på vår integrationslösning


Om Dig

Din bakgrund
 • Erfarenhet av utveckling och underhåll av programvara, med inriktning på agila metoder och processer.
 • Varit med och drivit utvecklings- och förändringsarbete
 • Teknisk förståelse, kunna förstå systemens arkitektur på ett övergripande plan, möjligheter och risker.
 • Insikt om säkerhetsproblematiken.
 • Minst tre års erfarenhet av ledarskap och gärna tidigare erfarenhet av personalansvar.
 • Adekvat akademisk utbildning, exempelvis systemvetenskap, informationsteknologi, systemutveckling eller motsvarande erfarenhet.


Personliga egenskaper

Du har ett tydligt ledarskap, där du på ett ödmjukt men tydligt sätt styr och leder avdelningen i rätt riktning. För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i dig själv, kommunikativ, utåtriktad och uthållig för att klara av att driva ett långsiktigt förändringsarbete. Vi tror också att du är;
 • Handlingskraftig, tar initiativ och får saker att hända
 • Modig, vet vad du vill och lyhörd.
 • Nyfiken och kreativ, följer teknikutvecklingen inom IT och ser var vindarna blåser
 • Strukturerad, logisk och bra på att analysera konsekvenser


Kontaktinformation

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Jenny Flygare, jenny.flygare@se.experis.com , 070-255 71 43. Du ansöker till tjänsten via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande sök därför tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb