Polismyndigheten

Sök praktikplats på polisens it-avdelning – teknisk testare

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 maj 2021
Stängs
den 16 maj 2021
Anställningsform
Praktik
Sysselsättning
Heltid

Nu finns möjlighet att söka praktik som teknisk testare till hösten 2021.

På polisens it-avdelningen arbetar vi med ett mycket viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. 

Polisens it-avdelning har cirka 1 000 medarbetare och ansvarar för all it som används myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som mjukvarutestare/teknisk testare hos oss arbetar du i ett positivt, engagerat och stolt tvärfunktionellt team med bl.a. kompetenser som krav, UX, lösningsarkitektur, systemutveckling och test. Vi arbetar till största delen med egenutveckling av unika lösningar för poliserna och det är viktigt att ha fokus på att bygga in hög kvalitet i våra produkter. Detta gör vi bl.a. med stöd av testautomatisering.

De polisiära verksamheterna som är i fokus för praktiken är främst system till polisens underrättelsetjänst och appar till poliser i yttre tjänst. Det kan handla om backend- och frontendlösningar, kritiska säkerhetslösningar eller våra mobila appar. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till en effektivare polis.

Vi söker dig som drivs av att bygga bra och effektiva lösningar som ökar kvaliteten i våra system. Våra system med tillhörande tester ska vara strukturerade och enkla att underhålla. Vi har fokus på att skapa lösningar som minimerar underhållsarbetet och möjliggör snabba kvalitetssäkra leveranser.

Du är en lagspelare som vill hjälpa till att föra hela det agila teamet framåt oavsett uppdrag. Samtidigt ska du kunna arbeta självständigt med den tekniska testningen och ha förmågan att utifrån aktuella behov ta till dig och tillgodogöra dig ny information, nya verktyg och tekniker inom området, samt kommunicera problem och ge förslag på lösningar.

Hos oss kommer du kunna gå hem från praktiken varje dag och känna att det du har gjort har varit meningsfullt, så tveka inte att söka!

Vi erbjuder

 • En inblick i systemutveckling till polisens spännande verksamhet
 • Utveckling inom teamarbete/samarbete
 • Lärdomar från att ta fram och hantera tekniska lösningar i en komplex organisation
 • Förmåga att förstå hur olika, tekniska och organisatoriska, delar samverkar
 • Utveckla din egen initiativ och lösningsorienterade förmåga
 • Självständigt arbete där du kommer med förslag och lösningar
 • Att tänka systematiskt och modulärt kring tekniska tester
 • Arbete enligt agil metodik

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Yrkeshögskola fokus på mjukvarutestning/teknisk testning

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Meriterande

Följande erfarenheter är meriterande:

 • Systemutveckling
 • Programmering
 • Testautomatiering

Kunskaper/intresse kring följande är meriterande:

 • Testdriven utveckling
 • Contract first
 • CI/CD-pipelines
 • Git Ops

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag/arbeten du deltagit i, så det framgår vad du lärt dig och hur du använt kunskap, verktyg och programspråk.

Personliga egenskaper

Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Vidare behöver du vara en god lagspelare som är duktig på att kommunicera, samtidigt som ska du kunna arbeta självständigt med de egna uppgifterna. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt, samt att du har god problemlösningsförmåga. Du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med personligt brev och CV till vår funktionsbrevlåda för studenter student.it-avdelningen@polisen.se 
senast den 16 maj 2021.

Intervjuer kommer att genomföras löpande.

Eventuella frågor skickas till funktionsbrevlådan student.it-avdelningen@polisen.se