Incidentansvarig (CSIRT) till Göteborg Energi

Rekryterare
Experis
Plats
Göteborg
Annonserat
den 7 maj 2021
Stängs
den 7 juni 2021
Ref:
858e2eb7-9719-4b4e-aa34-7fefaf77a2ca
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet och vill ha en nyckelroll hos Göteborg Energi där du får leda utvecklingen och hanteringen av säkerhetsövervakning och incidenter inom koncernen? Vi satsar enormt inom IT- och informationssäkerhetsområdet och kommer ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas!

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål - ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Vad du kommer att göra hos oss
I rollen som Incidentansvarig (CSIRT) kommer du att ha det viktiga arbetet att leda utveckling, implementering, uppföljning och hantering av incidenter relaterade till informations- och IT-säkerhet inom koncernen. Du är områdesexpert och kommer till stor del att arbeta med att etablera processer och strukturer för att incidenter ska kunna hanteras på ett så bra sätt som möjligt. Lite mer i detalj kommer du att:
  • Utveckla förmåga och rutiner samt implementera nödvändiga verktyg för insamling, kopiering och bevarande av bevis
  • Utbilda, öva, pröva och utvärdera incidenthanteringsplaner
  • Leda hanteringen av incidenter inkluderat incidenthanterare
  • Koordinera arbetet med säkerhetsövervakningscenter (SOC)
  • Säkerställa nödvändig rapportering av informationssäkerhetshändelser, både internt och externt

Vad du kan
Då rollen präglas av kontinuerlig problemlösning, ofta av akut karaktär, söker vi dig som är analytisk och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta cross-funktionellt i en organisation i ständig förändring och har gärna många kontaktytor, såväl internt som externt. Som person är du nytänkande, engagerad och pålitlig.

Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har:
  • Relevant eftergymnasial utbildning, alternativt en likvärdig arbetslivserfarenhet inom området
  • God erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet/cybersäkerhet
  • Tidigare erfarenhet av arbete med incidenthantering eller säkerhetsanalys och övervakning
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med incidenthantering eller säkerhetsanalys och övervakning
  • Kunskap inom för området relevanta regelverk & standarder, såsom ISO 27035

Meriterande är om du har kunskap och erfarenhet från hotbildsbedömning, övervakning & analys. Har du sedan tidigare erfarenhet från arbete med digital forensik ser vi även detta som meriterande.

Det här blir ditt nya team
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på avdelningen Informationssäkerhet, data och analys inom Utveckling och Digitalisering. Avdelningen har som övergripande ansvar och uppdrag att styra och stödja informations- och IT-säkerhetsarbetet inom Göteborg Energis koncern. Teamet består idag av 6 kompetenta medarbetare som varje dag arbetar för ett säkrare Göteborg Energi. Din chef blir Anders Krantz:

- I mitt ledarskap fokuserar jag på förtroende, mod och omsorg. För mig är det viktigt att skapa de förutsättningar som krävs för att du både ska vara framgångsrik i ditt arbete och utvecklas i din profession och som individ. Jag tror på ett inkluderande ledarskap där vi tillsammans jobbar för att nå uppsatta mål i en atmosfär som kännetecknas av positivism.

Vill du veta mer om Anders är du välkommen att läsa mer i hans profil på Linkedin . Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Läs mer om oss på goteborgenergi.se/jobbamedoss .

Låter det intressant?
Du är välkommen in med din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis och vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Johanna Palm Bogren på johanna.palm-bogren@se.experis.com eller på 073- 089 45 35.

Ansökan via denna länk: https://goteborge.easycruit.com/vacancy/application/2700753/39350?iso=se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse!

Liknande jobb

Liknande jobb