Teknisk Projekt- och Förvaltningsledare

Rekryterare
Innofactor AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 maj 2021
Stängs
den 10 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Teknisk projekt- och förvaltningsledare 

Vill du vara med och leda utvecklings- och uppgraderingsprojekt samt förvalta våra lösningar hos våra kunder? Som teknisk projektledare och förvaltningsledare på Innofactor kommer du att ha en central roll i att utveckla innovativa och hållbara lösningar hos våra kunder där du planerar, koordinerar och följer upp våra leveranser.  Innofactor baserar lösningarna på Microsoft ekosystem - med många referenser och certifierade Microsoftkonsulter har Innofactor Sverige blivit valda till Årets Microsoft Dynamicspartner 2018 och Årets Microsoft Dynamics CRM partner tre år i rad, Läs mer på: www.innofactor.se 

 

Din vardag 

Innofactor är ett unikt Microsoft-fokuserat företag med över 500 anställda i Norden. På Innofactor Sverige får du arbeta med intressanta och utmanande projekt tillsammans med erfarna och engagerade kollegor. Innofactor hjälper företag och organisationer att öka sin lönsamhet och konkurrenskraft genom att integrera och effektivisera arbetsprocesser och verksamhetssystem. Innofactor levererar branschanpassade lösningar och skapar konkreta resultat genom att kombinera gedigen erfarenhet av affärsutveckling och verksamhetssystem där utrymmet för egna initiativ och arbetssätt är mycket stort.  

I denna roll har du projekt- och förvaltningsansvar för Innofactors större kunder med en övergripande roll att leda, samordna, utveckla och förbättra våra processer och vårt arbetssätt, såväl internt som externt. Du leder och utvecklar arbetet för att systematiskt öka effektiviteten, lönsamheten och kundnöjdheten. Du är kundens främsta kontaktväg in till Innofactor och arbetar för att skapa och leverera mervärde till kundens verksamhet samt stimulera de konsulter som arbetar i kundprojektet och förvaltningsobjektet. Du kommer att vara ansvarig för kvaliteten i leveranserna och kundnöjdhet samt kommer att vara involverad i strukturering och hantering av avtal (inkl. ekonomisk uppföljning) från början till slut. 

Som projekt- och förvaltningsledare jobbar du operativt och tänker strategiskt samt strävar efter ständig förbättring. I arbetet utvecklar du kontinuerligt våra processer för att effektivisera arbetssätt och rutiner.  

 

Arbetsuppgifter som teknisk projektledare 

I dina arbetsuppgifter som projektledare ingår att planera, genomföra och följa upp utvecklingsprojekt där framtagning av projektplan och tidplan är en självklarhet. Du planerar Workshop-arbete när det behövs och håller backlogen strukturerad och uppdaterad. Du genomför sprintplanering, projektmöten och daglig avstämning (Daily Stand Up) samt hjälper utvecklingsteamet att eliminera hinder i deras vardagliga arbeten. Du tar fram estimat tillsammans med andra intressenter i projektet, skapar budget och faktureringsunderlag som skickas till kund. Du är ett bollplank till projektgruppen och har en aktiv roll i framtagning av lösningsförslag, arkitektur och infrastruktur. Du genomför riskanalys inom projektet samt har en kontinuerlig uppföljning där du ständigt håller styrgrupp och projektmedlemmar informerade om status och eventuella avvikelser i projektet. Du agerar kontaktperson gentemot kund och är föredragande i styr- och ledningsgruppen. Du måste vara lyhörd och förstå kundens krav såväl som Innofactors behov i sakfrågor. Att planera hålla presentationer och involvera kunden kommer vara en naturlig del av din vardag.  

 

Arbetsuppgifter som förvaltningsledare  

Som förvaltningsledare ansvarar du att planera, genomföra och följa upp förvaltningsarbete samt hjälpa kunden att göra rätt prioritering och hålla backlogen uppdaterad. Du skapar förutsättning för att engagera kunden i förvaltningsarbetet samt håller förvaltningsmöten så att kunden och förvaltningsteamet kontinuerligt hålls uppdaterade och informerade. Du tar initiativ och hjälper kunden att ta fram roadmap och beslutsunderlag för vidare utveckling och uppgradering. Du är involverad i hantering och strukturering av avtal där ELS och SLA ska följas. Du skapar budget och faktureringsunderlag som skickas till kund. Du motiverar och stödjer förvaltningsteamet och agerar kontaktperson gentemot kund, samt är föredragande i styr- och ledningsgruppen. Tillsammans med kunden tar du fram och verkställer förvaltningsplaner samt prioriterar krav i den tekniska lösningen. Du måste vara lyhörd och förstå kundens krav såväl som Innofactors behov i sakfrågor. Du har god förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter och ansvarar för leveranser samt merförsäljning hos våra kunder. 

 

Vi söker dig som

Har flerårig dokumenterad erfarenhet av rollen som teknisk projektledare och har relevant utbildning på högskolenivå. Du är teknisk och lösningsorienterad och har bra koll på hur olika system hänger ihop. Du har god förståelse för IT och teknik, jobbat nära utvecklingsteam och kund samt drivit införande, uppgradering och förvaltningsprojekt. Du har erfarenhet av, eller arbetat inom, förvaltningsledning utöver projektledning och har drivit, och kan driva, mer än ett projekt samtidigt.  

Du är van vid kravställning och att samordna aktiviteter samt att fungera som bro för informationsflöden. Du är van att arbeta nära utvecklingsteam och kund samt har stor förmåga att vägleda och stötta projektgruppen samt hjälpa beställare i kundens verksamhet. Har förmågan att lyfta blicken och se på projektet ur olika infallsvinklar när viktiga beslut ska fattas. Du har ett kommunikativt ledarskap, är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du är affärsmässig och förtroendeingivande och jobbar över gränserna, inspirerar och får med dig både kunden och den interna organisationen på tåget. Du har förmåga att ta viktiga beslut och gillar att ha många bollar i luften.  

 Du har arbetat eller har erfarenhet inom t.ex. Scrum, Kanban, ITIL, PM3 och har goda kunskaper i svenska och engelska. 

Det är meriterad om du har jobbat med Microsofts produkter och arbetat med ärendehantering så som JIRA. Du har även erfarenhet av Microsofts projektmodell Sure Step samt PRINCE2 projektledningsmetod. Eftersom Innofactor är ett konsultföretag och bedriver projekt hos flera kunder är det meriterad att du har erfarenhet av konsultarbete och arbetet i kundprojekt. 

 

Vi erbjuder   
Innofactor har det bredaste erbjudandet i Microsofts ekosystem med expertkunskap hos 500 anställda i Norden. I Sverige är vi 100 erfarna och engagerade kollegor som arbetar med intressanta och utmanande projekt inom Microsoft Dynamics 365, Office 365, Microsoft Power Platform, Microsoft Data & Analytics platform och Azure. Vi är en Microsoft Gold Partner i 15 kategorier och har fått utmärkelsen Microsoft Dynamics Partner, vilket vi är väldigt stolta över. 

Vi jobbar tillsammans, hjälper och utmanar varandra och har roligt på vägen. Tillsammans bildar vi ett starkt team för att möta marknadens krav på innovativa och avancerade verksamhetslösningar. Vårt huvudsakliga uppdrag är att ge både organisationer och individer chansen att göra en skillnad i den digitala världen. Våra kunder befinner sig mitt i sin digitalisering och har ett stort intresse av förändring i form att förbättra och effektivisera sina arbetssätt. På så vis gör vi som konsulter/företag stor skillnad ute hos våra kunder. Arbetsmiljön är kreativ och dynamisk och det är viktigt att du som anställd får en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi har våra lokaler på Drottninggatan mitt i centrala Stockholm. 

Liknande jobb

Liknande jobb