FRA

Systemutvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 10 maj 2021
Stängs
den 30 maj 2021
Ref:
2702833
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ systemutvecklare. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

FRA är beroende av att kunna utveckla egna lösningar på komplexa problem. Just nu söker vi systemutvecklare till ett av våra utvecklingsteam där du kommer att vara med hela vägen från första idén till driftsättning. Du kommer att arbeta i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Vi jobbar nära våra driftteam och våra slutanvändare och har därmed ett nära samarbete med många interna kontakter.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker en systemutvecklare som är civilingenjörer, högskoleingenjörer eller har motsvarande relevant utbildning. Både nyexaminerade och personer med arbetslivserfarenhet är intressanta för oss. Vi vill att du har erfarenhet av objektorienterad utveckling, t.ex. i Java och/eller C++ för Linuxplattformen. Dessutom bör du ha god förståelse för nätverk och IP. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av agila metoder som t.ex. Scrum samt flera språk, såsom JavaScript, SQL, C, Python, bash eller Go. Det är dessutom en fördel om du kan Snort och/eller Suricata.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom vi jobbar i team där det förekommer att vi växlar mellan olika arbetsuppgifter och projekt. Rätt person för tjänsten drivs av att arbeta med komplexa frågor och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du kommer ofta med nya idéer och har god förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Robin Björkén på telefon 010557 4600. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-05-30.
Ange referensnummer 3619/20i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb