IT Administratör till Rohde & Schwarz i Stockholm

Rekryterare
TNG IT Digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 10 maj 2021
Stängs
den 27 maj 2021
Ref:
CC58D7BD-C63C-49E5-B13F-4C874FD1E4D6
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du bred IT kunskap, starkt driv och förmåga att leverera professionell service? Rohde & Schwarz söker en IT Administratör!

Vill du arbeta på ett innovativt och dynamiskt företag som utvecklar världsledande testlösningar för mobil kommunikation? Här får du som har en hög serviceförmåga och erfarenhet av IT-Support skapa och utveckla goda relationer i en internationell miljö.

Du blir ansvarig för IT-Supporten inom den nordiska regionen och blir vårt lokala interface för kontoren i Sverige. Förutom att agera support via 1st- och 2nd line kommer du också att ha ansvar för vårt lager med inkommande och utgående gods av testverktyg.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Rohde & Schwarz Sverige erbjuder dig en arbetsplats som präglas av starkt engagemang och dina insatser, främst på huvudkontoret i Stockholm kommer att bli mycket betydande. Du kommer att få spännande och varierande arbetsuppgifter och du kommer att kunna forma och påverka din roll i stor utsträckning. Vi är ett stabilt och välmående bolag med marknadsledande testlösningar som riktar sig mot en rad framtidsområden såsom 5G/6G, Internet of Things (IOT) och självkörande fordon.

Vi erbjuder mycket goda personalförmåner i form av bland annat tjänstepensioner, flexibel arbetstid, friskvård, företagshälsovård samt teamstärkande aktiviteter.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Ditt största fokus blir att stödja och koordinera IT support för huvudkontoret som ligger i Stockholm. Du kommer även att hantera vårt lager med inkommande gods och registrering i vårt system.

IT-Support
 • Ansvara för intern IT-verksamhet inklusive underhåll, IT-säkerhet och servertjänster för hårdvara.
 • 1st line support för våra användare/medarbetare på kontoren i Sverige.
 • 2nd line support och ansvarig för systemadministration i Norden.
 • Utföra IT-utbildningar för användare i de nordiska dotterbolagen.
 • Fortlöpande förbättring av IT-miljön i Norden.
 • IT-övervakning till exempel Qualys och loggfiler samt uppfylla och se över regelbunden IT säkerhet.
 • Säkerställa en effektiv implementering av olika verktyg och krav samt en snabb utfasning av föråldrade produkter.


Lagerhantering
 • Hantera inkommande och utgående gods.
 • Registrera frakt och gods i CRM-system.
 • Ansvara för nyckeltaggar, koder och administrativa personaldokument.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du blir vår lokala IT-support och kommer att göra enklare installationer på plats. Du har daglig kommunikation och får support av vår IT-funktion på huvudkontoret i München, de hanterar också vårt övergripande systemstöd. Din närmsta chef sitter i Stockholm och är General Manager Sverige.

Rohde & Schwarz är ett globalt företag, här i Sverige finns vi på tre orter och tjänsten är placerad på vårt svenska huvudkontor i södra Stockholm. Här sitter vi runt 25 medarbetare och totalt är vi 75 st i Norden. Vår förhoppning är att du kan tillträda tjänsten efter sommaren så att vi tillsammans får en bra start på hösten.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har teknisk förståelse och en yrkesutbildning inom datavetenskap med inriktning systemintegration, alternativt yrkeserfarenhet inom IT-Support. Kanske jobbar du idag med IT-stöd inom E-handel eller på en lagerenhet och är van att hantera olika arbetsuppgifter.

Efterfrågad IT-kunskap:
 • Kunskap om Windows Server samt VMware vSphere
 • Kunskap av klientoperativsystemet MS Windows 10
 • Erfarenhet inom nätverks-, LAN- eller WLAN-strukturer och komponenter
 • Kunskap om PC- och skrivarhårdvara
 • Kunskap inom Cisco IOS
 • Erfarenhet av IT-infrastrukturverksamhet är meriterande
 • Erfarenhet av Linux-derivat (Suse / Debian) är meriterande


Som person är du kreativ och löser problem snabbt och enkelt på egen hand. Prestigelöshet är viktigt då de problem du ställs inför varierar i komplexitet. Vi ser att du snabbt kommer in i vårt team och har ett stort fokus på kund- och serviceupplevelsen. Du agerar självständigt med en stark kommunikationsförmåga och är självsäker som person. Du hanterar både svenska och engelska i tal och skrift. Möjlighet att resa inom regionen och enstaka internationella resor kan förekomma.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Liknande jobb

Liknande jobb