Vill du jobba för en världsledande techsektor i Sverige?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 maj 2021
Stängs
den 12 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba för en världsledande techsektor i Sverige? Vi söker två vassa näringspolitiska experter som vill göra skillnad.  

IT&Telekomföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för alla företag inom tech, IT och telekom, med uppdrag att tillsammans med medlemsföretagen skapa bästa möjliga villkor för en konkurrenskraftig techbransch. Bland våra cirka 1350 medlemsföretag – som sammantaget har närmare 100 000 medarbetare i Sverige – återfinns allt ifrån små startupbolag med få anställda, till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen. Hos oss blir du en del av en organisation som verkar i ett större sammanhang tillsammans med bl.a. Almega och Svenskt Näringsliv. Vi verkar för en världsledande techsektor i Sverige.

Nu söker vi två vassa näringspolitiska experter som ska arbeta med att driva på, bevaka och påverka utvecklingen inom branschens prioriterade frågor med särskilt fokus på kompetensförsörjning och branschens attraktivitet samt datadriven innovation, säkerhet och internetrelaterade policyfrågor.

Om tjänsterna:    

Som näringspolitisk expert kommer du att ha en synnerligen viktig roll för att stärka techbranschens och våra medlemsföretags möjligheter att utvecklas och påverka frågor som på sikt är direkt avgörande för branschen. 

Vi söker två personer som har ett stort intresse och erfarenhet från branschen och är väl insatt i våra prioriterade frågor. Du ska gilla och ha förmågan att vara både generalist och expert, och att sätta dig in i för branschen olika aktuella frågor. I expertrollen ska du, genom att vara väl inläst på ditt område, inspirera och vägleda politiker, tjänstemän och företagsledare och på sikt bli en efterfrågad talesperson för dina frågor. Du ska ha en god förmåga att driva och kommunicera komplexa frågeställningar.

Tillsammans med vårt starka team på IT&Telekomföretagens kansli ska du bidra till att branschens gemensamma mål uppnås och vara ett stöd för medlemsföretagen. I praktiken handlar det exempelvis om att bygga upp och vårda nätverk bland politiker och myndigheter, arbeta tillsammans med och engagera våra fantastiska medlemsföretag, bevaka och driva viktiga näringspolitiska frågor, följa utredningar och politiska beslut, vara talesperson, skapa event, ta fram rapporter, driva projekt, utarbeta remissvar och ståndpunkter.

För att lyckas i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat i och med techbranschen. Du har ett stort engagemang för ny teknologi, marknadsdriven utveckling och samhällets digitalisering. Du har en god kännedom om samhällets organisation och myndighetsstrukturer och har med dig erfarenhet från påverkansarbete. Du har erfarenhet av att hålla föredrag, driva projekt och processer framåt, skriva rapporter, debattartiklar och ta fram underlag för opinionsbildning. Du är en god skribent och talare, som behärskar svenska och engelska väl.

Om dig:   

Som person har du ett brinnande intresse och engagemang för branschen och för en samhällsutveckling som drivs på av digitalisering.  För att lyckas i rollen behöver du vara kontaktskapande, handlingskraftig och nyfiken. Du har god förståelse för medlemsföretagens vardag och deras förutsättningar, och för branschen som är starkt affärsdriven och nytänkande. Du har också god inblick i det politiska arbetet och samhällsorganisationen.

Vi ser att du har ett genuint intresse av att arbeta med samhällsfrågor och en stor förmåga att bygga relationer inom näringslivet samt med politiker, myndighetspersoner, fackliga organisationer och företrädare för andra intresseorganisationer och förbund. För att trivas i rollen ska du gilla att ständigt och självständigt hålla dig uppdaterad via omvärldsspaning, kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar och löpande göra värderingar kring prioriteringar. 

Du har:

  • Akademisk examen inom relevanta områden
  • Erfarenhet av utredningsarbete och påverkansarbete/ public affairs
  • Mycket god förmåga i att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • Förmågan att driva och arbeta i projekt
  • Stor erfarenhet från techbranschen och samhällets digitalisering, och därmed stor insikt i medlemsföretagens behov och intressen 

Tjänsterna är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.  

Vill du veta mer om någon av tjänsterna kontakta Christina Ramm-Ericson, Näringspolitisk chef på IT&Telekomföretagen på christina.ramm-ericson@itot.se, 08-7626926 eller Kristina Grahn, HR specialist på kristina.grahn@almega.se, 08-762 66 55 Anställningen är på heltid med placering på Sturegatan 11 i Stockholm. Vi kommer löpande kalla till intervjuer.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb