Gruppchef för ett agilt utvecklingsteam i Göteborg

Plats
Göteborg (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 12 maj 2021
Stängs
den 2 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av ledarskap med arbetsmiljöansvar, vill vara med och bygga upp ett nytt agilt team inom Säkerhetspolisens informationshantering? Vill du dessutom arbeta i en spännande, föränderlig verksamhet och vara drivande i att etablera IT-verksamheten i Göteborg, är du kanske den vi söker.

Ort: Göteborg
Sista ansökningsdag: 2021-06-02
Referensnummer: 2021-7952

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu med ett helt nytt team inom IT och teknik för första gången på plats på Sveriges västkust.
 

Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker en gruppchef som kan arbeta självständigt och fatta egna beslut inom ramen för sitt mandat. Det är av stor vikt att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel och kan göra omprioriteringar vid snabba förändringar och ändrade förutsättningar, men du kan samtidigt bibehålla ett långsiktigt fokus. Du har förmågan att se den egna verksamheten i ett större sammanhang och kan sätta helheten främst.

För att passa i rollen är du trygg i ditt ledarskap och har förmågan att lyfta, engagera och att entusiasmera dina medarbetare
 

Ditt uppdrag

Som gruppchef, stationerad i Göteborg, kommer du att ha personalansvar för ungefär tio medarbetare som ingår i ett eller flera DevOpsteam. Du förväntas bygga upp och säkerställa att det finns fungerande team, att de har den kompetens som behövs samt att rätt arbetsmetoder och verktygsstöd finns och fungerar. De kompetenser som gruppen kommer inneha är exempelvis krav, test, systemutveckling och arkitektur, men även kompetens som täcker behovet av lokal IT-support i både Göteborg och Malmö. Tillsammans kommer ni att bygga upp ett nytt område inom ett redan existerande produktområde.

Som chef i en agil verksamhet handlar dagarna i huvudsak om att undanröja hinder för de levererande teamen, för att på så sätt ge så mycket värde som möjligt för användarna av systemen. Därmed ingår det i din roll att ansvara för rekrytering, introduktion och kompetensutveckling inom området.

Du kommer själv ingå i ett team med produktägaren för informationshantering, andra gruppchefer inom produktområdet samt domänarkitekt, likväl som att du kommer vara en aktiv medlem i enhetsledningen. Dina kollegor inom dessa områden är alla huvudsakligen placerade i Stockholm.

Budgetansvar är en viktig del i din roll. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med att driva hela IT- och teknikavdelningen framåt. En extra dimension i denna roll är att samverka med den lokala verksamheten på kontoret och med övriga medarbetare både inom och utanför den egna myndigheten. Du kommer ansvara för att arbetet utvecklas och uppfyller förväntade resultat och uppställda mål.

För att maximera utveckling, lärande och innovation i din grupp, behöver du kunna tillåta misstag och skapa förutsättningar att experimentera för att lösa problem som uppstår. En del av dina uppgifter kommer vara att delta aktivt i ett kontinuerligt förändringsarbete, både i gruppen, på enheten och avdelningen.

Du kommer resa en del i tjänsten, framförallt inrikes. Även beredskap kan förekomma.


Din kompetens

Vi söker dig som har högskoleexamen inom IT eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Du har flerårig erfarenhet från direkt ledarskap med arbetsmiljöansvar samt har tidigare varit chef i en agil organisation. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift. Erfarenhet av rekrytering och av arbete inom en IT-/teknikorganisation är något du behöver ha.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av att leda självorganiserande team eller om du arbetat inom myndighetsvärlden.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Arbetsplatsen finns i anslutning till Polisens lokaler i Göteborg.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-7952. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-06-02.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb