IT Operations Manager till Bona AB i Malmö

Rekryterare
Experis
Plats
Malmö
Annonserat
den 13 maj 2021
Stängs
den 15 juli 2021
Ref:
82888ef3-c3b7-418f-9e84-0e3ef403f8e4
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Bona befinner sig i en spännande tid av förändring och förstärker nu sin globala koncerngemensamma IT-funktion med en medarbetare i Malmö. Befattningen är placerad i Malmö och kommer att rapportera till Global IT Manager.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Rollen är en viktig och bred funktion hos Bona där de viktigaste delerna i ditt ansvarsområde är att säkerställa leveransen av koncernens IT-tjänster, kontakt med Bonas HelpDesk och servicedesk, ansvara för globala och lokala kommunicationsnätverk (LAN/WAN/WLAN), drift av centraliserade server (outsourcing och molnlösningar), IT- och Cybersäkerhet samt nyinstallation med utveckling och förvaltning av koncernens gemensamma systemplattform.

Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Ta fram, implementera, koordinera och utveckla tekniska och infrastrukturella lösningar för koncernen
  • Kompetens- och resursstöd för IT på dotterbolagen
  • Hantera och prioritera incidenter och driftsstörningar tillsammans med Helpdesk-partner
  • Upprätta och dokumentera backup- och restore-rutiner
  • Dokumentera driftsrutiner avseende Bonas servermiljö och infrastrukturella lösningar
  • Ta fram återstarts- och återställningsrutiner
  • Leverantörskontakter
  • Delta i projekt med fokus på teknik- och infrastrukturlösningar


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskolutbildning eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi att du minst har fem års erfarenhet av en liknande roll inom en internationell organisation, har arbetat med en ERP/CRM-lösning, helst i SAP-miljö. Vidare ser vi att du har erfarenhet och kompetens inom ITIL, Sharepoint, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Unified Communication / Teams och Cisco datakommunikation, har arbetat med projektledning samt IT- och cybersäkerhet, kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i uppdraget är du strukturerad och har god planeringsförmåga. Vi ser också att du är mycket serviceminded och van att arbeta i en internationell miljö och då du har många kontaktytor är din kommunikations- och samarbetsförmåga viktig. Du bör vara flexibel och ha god förmåga att prioritera samt hålla deadlines.

Bonas erbjudande

Bona är ett drygt hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är vi totalt 140 medarbetare, och internationellt 600.

Ägarbilden innebär långsiktighet och investeringar i både utrustning och medarbetare. Vi har ett starkt varumärke inom premium-segmentet.

Bona är ett ekonomiskt stabilt företag som präglas av värderingarna Passion, Performance och Pioneering. Vi har ett starkt fokus på säkerhet, hälsa, miljö, kvalitet och långsiktig hållbarhet, och är ett ISO 9001-, 14001- och 45000-certifierat företag.

Ansökan och kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Bona med Jefferson Wells / Experis. Låter det intressant är du välkommen att söka tjänsten med en uppdaterad CV samt en riktad ansökan för tjänsten i vilken du beskriver Varför tjänsten? och Varför du passar för den? Frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Christopher Weeks på christopher.weeks@jeffersonwells.se alternativt 0727-285430. Vi arbetar med löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan snarast.

Välkommen med Din ansökan!