Global IT Manager till Bona AB i Malmö

Rekryterare
Experis
Plats
Malmö
Annonserat
den 13 maj 2021
Stängs
den 30 juni 2021
Ref:
8f58657d-c719-4b7b-b809-917085a4d894
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Bona befinner sig i en spännande tid av förändring och vi utvecklar IT-funktionen ytterligare. Vill du vara med på resan och bli vår Global IT Manager?

Bona befinner sig i en spännande tid av förändring och vi utvecklar IT-funktionen ytterligare, där nyckeln till framgång blir att ha mod och förmåga att tänka nytt. Organisationen agerar integrerat i alla steg, från strategiskt planerande till leverans och digitalisering med hjälp av allehanda digitala verktyg. IT-organisationen omfattar global verksamhetsgemensam IT, digitalisering och systemförvaltning i PC-miljö.

Befattningen rapporterar till CFO och är placerad i Malmö.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Den viktigaste delen i ditt ansvarsområde är att säkerställa att digitala verktyg och plattformar utnyttjas på bästa sätt i organisationen. Tjänsten är mycket vad du gör den till. Vi ser att du har förmåga att föra koncernen in i en digital era och successivt ta på dig större ansvar för all utveckling av våra digitala plattformar. Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • Framtagning, implementering och underhåll av koncernens IT-strategi och IT-policy
 • Kommunicera och vidareutveckla IT-strategin kopplat till affärsstrategin
 • Ansvara för koncernens affärsplattform (idag SAP, Qlik m.fl.), infrastruktur (idag MS 365 och nätverk) samt interna kommunikationsplattformar (intranät etc.), d.v.s. koncernens "Digital Backbone"
 • Driva och utveckla digitalisering och IT-frågor globalt tillsammans med koncernledningen
 • Arbeta med processutveckling av Bonas affärsprocesser och tillhörande systemstöd
 • Upphandling av IT-lösningar och konsulttjänster för koncernens globala lösningar samt kravställare mot externa leverantörer
 • Globala upphandlingar och ramavtal
 • Delta i och driva projekt
 • Ansvara globalt för Bonas IT-driftbudget och IT-projektbudget
 • Ansvara för koncernens IT-säkerhet
 • Budget- och personalansvar


Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från universitet/högskola inom ett för tjänsten relevant område. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat strategiskt och operativt IT-arbete från en större, internationell organisation och din bakgrund innefattar erfarenhet av arbete med förändringsledning och utveckling. Du har också erfarenhet av ERP/BI/CRM samt av att leda andra och avtalsförhandling. Vi använder idag SAP som ERP-system. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i tal och skrift.


Personliga egenskaper


För att trivas och lyckas i uppdraget är det viktigt att du både är strategisk och resultatorienterad men också operativ och handlingskraftig. Flexibilitet krävs eftersom verksamheten är komplex och under ständig förändring. Då du har många kontaktytor både internt och externt är din kommunikations- och samarbetsförmåga viktig. Du motiverar och engagerar dina medarbetare samt skapar trygghet genom struktur, tydlighet och tillit till andra. Du vill arbeta självständigt och motiveras av att nå uppsatta resultat.

Bonas erbjudande

Bona är ett drygt hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är vi totalt 140 medarbetare, och internationellt 600.

Ägarbilden innebär långsiktighet och investeringar i både utrustning och medarbetare. Vi har ett starkt varumärke inom premium-segmentet.

Bona är ett ekonomiskt stabilt företag som präglas av värderingarna Passion, Performance och Pioneering. Vi har ett starkt fokus på säkerhet, hälsa, miljö, kvalitet och långsiktig hållbarhet, och är ett ISO 9001-, 14001- och 45000-certifierat företag.

Ansökan och kontaktAnsökan och kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Bona med Jefferson Wells / Experis. Låter det intressant är du välkommen att söka tjänsten med en uppdaterad CV samt en riktad ansökan för tjänsten i vilken du beskriver Varför tjänsten? och Varför du passar för den? Frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Christopher Weeks på christopher.weeks@jeffersonwells.se alternativt 0727-285430. Vi arbetar med löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan snarast.

Välkommen med Din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb