ITFL Epost och Sammarbetsplattformar till TVK Ledsyst

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 17 maj 2021
Stängs
den 14 juni 2021
Ref:
24192
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Försvarsmakten är under stark tillväxt och för att lyckas med våra uppgifter behöver vi nu förstärka enheten med en IT-förvaltningsledare för e-post och sammarbetsplattformar. Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss.

Förmåner du som medarbetare har hos oss:
 • Fokus på "Work-life-balance".
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning.
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling inom en rad områden som t.ex. ledarskap.
 • Gratis träningskort till träningsstudio i Enköping.
 • Tre timmars träning på arbetstid.
 • Ersättning för träningsskor upp till 1200 kronor vartannat år.
 • Träningsfaciliteter på arbetsområdet.
 • Flextid med möjlighet till heldagsuttag.
 • Fri arbetstelefon.

Om enheten
Teknik och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) utvecklar och vidmakthåller Försvarsmaktens ledningsstödsystem i krig, kris och fred. Vår vision är att tillsammans leverera ledningsförmåga i världsklass för ett starkare försvar. TVK Ledsyst tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enheten omfattar ca 150 befattningar och huvuddelen är lokaliserad i Enköping

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-förvaltningsledare har du stor kunskap om verksamhetsbehovet bakom IT-tjänsterna. Du har också en bred kunskap om IT-arkitekturer ur ett användarperspektiv för att tillsammans med arkitekter och våra leverantörer utveckla IT-tjänster. Den ökade komplexiteten genom exempelvis integrationer ställer stora krav på säkerhetsfunktioner och tillhörande säkerhetsbedömningar. Tillsammans med dina kollegor tar du fram förvaltningsplaner och budgeterar på lång och kort sikt.

En stor del av ditt ansvar omfattar att följa upp det ekonomiska utfallet samt bevaka att beställda förvaltningsaktiviteter genomförs enligt överenskommelse. Du deltar även i återrapportering till våra uppdragsgivare. Drift och förvaltning av systemen beställs och utförs av annan enhet inom Försvarsmakten eller externa leverantörer. Det innebär att våra IT-förvaltningsledare till stor del arbetar som koordinatorer mellan uppdragsgivare och utförare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet från förvaltning med inriktning på IT-infrastruktur. Utöver detta ser vi att du som söker har:
 • Akademisk utbildning med inriktning mot logistik, ekonomi, systemvetenskap eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Körkort, lägst B.
 • Minst 2 års erfarenhet från logistik-, IT- eller controller-funktion i större organisation.
 • Erfarenhet av PM3 och/eller ITIL.
 • Svensk medborgare

Meriterande
 • Erfarenhet som förvaltningsledare av sammarbetsplattformar så som SharePoint.
 • Erfarenhet som förvaltningsledare av epostlösningar så som Exchange.
 • Erfarenhet av budgetering och ekonomisk uppföljning.
 • Erfarenhet av att arbeta i en myndighet.
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet.


Personliga egenskaper
Vi ser att du är intresserad av ekonomi och förstår vikten av god planering och uppföljning. Som person är du driven och flexibel. Du trivs med ansvar och är van att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor kan förekomma till andra orter i Sverige.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Sektionschef Joakim Mårdberg, 070-937 04 44.

Fackliga företrädare
ORF/O - Magnus Johansson
SACO-S - Carl-Johan Pettersson
SEKO -Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-06-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb