IT-arkitekt lösningsarkitektur en eller flera

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 9 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. Kom och väx tillsammans med oss!


Din roll
I rollen som IT-arkitekt tillhör du enheten IT-arkitektur och IT-säkerhet och är med och bygger upp och etablerar IT-arkitekturområdet centralt på myndigheten.

Som IT-arkitekt arbetar du med att planera realiseringen av IT-lösningar baserat på verksamhetens behovsbild och det existerande IT-landskapet.

Som IT-arkitekt inom lösningsarkitektur hos oss verkar du i gränslandet mellan verksamheten och de tekniska lösningar som verksamheten använder, samt de integrationer som krävs för att ge verksamheten maximal nytta.

Du har djup kunskap om formulering och tillämpning av kvalitetsegenskaper på teknisk lösning och kan balansera dem mot de funktionella kraven och bereda underlag för nödvändiga prioriteringar och kompromisser. Du är också ansvarig för dokumentationen av lösningsarkitekturen.

Initialt kommer ditt arbete bestå av att kartlägga befintlig lösningsarkitektur, prioritera åtgärder samt ta fram planer och underlag för beslut om åtgärder. Du kommer både tolka nulägesarkitekturen och utarbeta målarkitektur samt ge inriktningar för etablering av IT-stöd.


Din profil
Du är i grunden IT-akademiker (t.ex. systemvetare) eller har skaffat dig motsvarande kompetens i arbetslivet. Du har flerårigerfarenhet av att ha arbetat som lösningsarkitekt, domänarkitekt eller motsvarande. Eftersom du kommer ha många kontaktytor i rollen som IT-arkitekt har du lätt för att kommunicera och har intresse av att förstå kärnverksamheten. Att vara lyhörd för verksamhetens krav och förutsättningar är en av dina starka sidor.

Vi söker dig med följande bakgrund och erfarenhet:

  • God erfarenhet av att kravställa och dokumentera IT-arkitektur mot externa leverantörer
  • Vana vid att snabbt tillägna dig kunskap om olika IT-stöd och deras integrationer.
  • Erfarenhet av att utveckla integrationsstrategier, metoder och designdokument
  • Aktuell kunskap om olika ramverk och metoder kring arbetssätt inom IT-arkitekturområdet.


Vi ser det som meriterande om du har praktiska erfarenheter av att ha arbetat med IT-arkitektur inom fastighetsförvaltning och fastighetsdrift eller IT-arkitektur för IT-stöd inom lednings- och stödprocesser.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att bygga upp och etablera IT-arkitekturområdet centralt inom privata eller offentlig sektor. Du får gärna ha arbetslivserfarenhet från offentlig sektor.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självständig och kan strukturera upp ditt arbete. Du är van att skriva och kommunicera instruktioner och har lätt att samarbeta med och vägleda andra. Du visar på stor egen initiativkraft, föreslår och genomför gärna förändringar där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.

 

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-06-09 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontakt:

Andreas Lidfeldt, Tf. enhetschef

010-478 75 11

Liknande jobb

Liknande jobb