IT-säkerhetsansvarig

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 9 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. Kom och väx tillsammans med oss!

 

Din roll
I rollen som IT-säkerhetsansvarig tillhör du enheten IT-arkitektur och IT-säkerhet och är med och bygger upp och etablerar IT-säkerhetsområdet centralt på myndigheten.

Ditt arbete kommer bestå av att kartlägga säkerhetsbrister, prioritera åtgärder samt ta fram planer och underlag för beslut om åtgärder. Du kommer att behöva tolka såväl interna som externa krav, lagar och regelverk för att vara kravställare mot både IT och andra delar av organisationen i exempelvis upphandlings- och designfrågor. Du kommer att ge inriktningar för uppsättning av våra IT-stöd, utföra hot- och riskanalyser samt ge riskbaserade rekommendationer.

I rollen ingår även att höja säkerhetsmedvetandet genom att ta fram och arbeta med säkerhetsutbildningar, både riktade mot alla medarbetare och mer specifikt för kollegerna på IT-staben. Som IT-säkerhetsansvarig är du medlem i det nyetablerade IT-arkitekturrådet. Arbetet kommer att bedrivas i nära samverkan med SFV:s övriga säkerhetsfunktioner.


Din profil
Du är i grunden IT-akademiker (t.ex. systemvetare eller dataingenjör) eller har skaffat dig motsvarande kompetens i arbetslivet. Du har lång erfarenhet av att ha arbetat som teknisk specialist inom IT-säkerhet. Du har dessutom haft övergripande ansvar i någon form för IT-säkerheten på ett företag eller myndighet. Eftersom du kommer ha många kontaktytor i rollen som IT-säkerhetsansvarig har du lätt för att kommunicera och har intresse av att förstå kärnverksamheten. Att vara lyhörd för verksamhetens krav och förutsättningar är en av dina starka sidor.

Vi söker dig med följande bakgrund och erfarenhet:

  • Förståelse för hur informationssäkerhet relaterar till IT-säkerhet
  • God kunskap av nätverk och kommunikation, modern IT-arkitektur och infrastruktur
  • God och aktuell kunskap inom området IT-säkerhetsarkitektur och IT-säkerhet i allmänhet
  • Erfarenheter från tidigare operativt arbete med IT-säkerhet

 

Meriterande:

  • God kunskap om IT-säkerhet i molntjänsthantering såsom tex Office 365
  • Erfarenhet av IT-hantering med krav på IT-säkerhet på nivå Sveriges säkerhet
  • Kunskap om SIEM-lösningar - förståelse för behov, funktioner och möjligheter
  • Erfarenhet av kravställning vid upphandlingar och beställningar av IT- säkerhetsfunktioner och IT-system
  • Erfarenhet av att extrahera krav på IT-säkerhet från lagar, förordningar och myndighetsspecifika föreskrifter
  • Erfarenhet av SGSI eller motsvarande infrastruktur för utbyte av säkerhetsklassad information


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självständig och kan strukturera upp ditt arbete. Du är van att skriva och kommunicera instruktioner och har lätt att samarbeta med och vägleda andra. Du visar på stor egen initiativkraft, föreslår och genomför gärna förändringar där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.


Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-06-09 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontakt:

Andreas Lidfeldt, Tf. enhetschef
010-478 75 11

Liknande jobb

Liknande jobb