IT-arkitekt – Infrastrukturarkitekt

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 9 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. Kom och väx tillsammans med oss!

 

Din roll
I rollen som Infrastrukturarkitekt tillhör du enheten IT-arkitektur och IT-säkerhet och är med och bygger upp och etablerar IT Infrastrukturområdet centralt på myndigheten.

Dina arbetsuppgifter blir bland annat att säkerställa att organisationen har rätt IT-infrastruktur kopplat till verksamhetens behov, samt att den hålls uppdaterad i takt med att omvärlden och verksamheten utvecklas. Du säkerställer att tillämpliga styrmodeller finns uppsatta och att dokumentationen av infrastrukturen är uppdaterad. I rollen ingår även att omsätta verksamhetens behov till tekniska krav.

Som Infrastrukturarkitekt är du medlem i det nyetablerade IT-arkitekturrådet. Arbetet kommer att bedrivas i nära samverkan med kollegorna på den interna IT-driften.

 

Din profil
Vi söker dig som har för arbetsuppgifterna relevant eftergymnasial utbildning och/eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har minst 5 års erfarenhet som Infrastrukturarkitekt. Du har god erfarenhet från infrastrukturarbete på operativ och taktisk nivå. Utöver detta ser vi att du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi vill även att du har:

  • Goda kunskaper i Microsoftmiljö
  • Goda kunskaper om nätverksinfrastruktur
  • Kunskap om IT-säkerhet

Vi ser det som meriterande om du:

  • har erfarenhet av kravställning inom offentliga upphandlingar
  • är insatt i frågeställningar rörande ”offentlighet och lagring i public cloud”.
  • har kunskaper om molntjänster generellt och specifikt om O365.
  • är certifierad IT-arkitekt (IASA)

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självständig och kan strukturera upp ditt arbete. Du är van att skriva och kommunicera instruktioner och har lätt att samarbeta med och vägleda andra. Du har en god förmåga att delegera arbetsuppgifter samtidigt som du kan säkerställa leveransen. Du visar på stor egen initiativkraft, föreslår och genomför gärna förändringar där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.

 

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-06-09 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontakt:

Andreas Lidfeldt, Tf. enhetschef

010-478 75 11

Liknande jobb

Liknande jobb