IT-tekniker – inriktning databas

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 7 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som Servertekniker kommer du tillhöra enheten IT-drift och IT-teknik. Enheten ansvarar för IT-driften av SFV:s tekniska plattformar relaterat till SFV:s verksamhetssystem samt SFV:s nätverks- och kommunikationslösningar. Enheten ansvarar också för att all IT-support relaterat till SFV:s verksamhetssystem hanteras av rätt supportgrupp. Vi sitter på SFV:s huvudkontor, i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. 

Din roll 
Som IT-tekniker med inriktning databas kommer du att ingå i ett team med flera andra Servertekniker. Du kommer att ansvara och arbeta med driften av SFV:s databasmiljöer där dina arbetsuppgifter omfattar installation, felsökning, uppdatering, säkerhetskopiering, återläsning, konsolidering och optimering.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara databaser men du kommer också att få jobba med övriga kollegor i ”server och lagrings-teamet” med drift och övervakning av hela server- och lagringsmiljöerna. 

Din profil 

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete med IT-drift inom området databaser. Du har aktuell erfarenhet från arbete med olika databasmiljöer.

  • Du har minst 5 års erfarenhet av Microsoft SQL Server
  • Erfarenhet av Oracle
  • Erfarenhet av MySQL
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har god operativ erfarenhet av VMware, Veeam, Netapp, och Windows Server.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara lösningsorienterad och ha en god förmåga att hantera uppkomna problem. Du är även strukturerad och målmedveten och du organiserar, planerar och slutför ditt arbete väl. Du är ansvarstagande och van att driva ditt arbete framåt. Vi vill även att du har en mycket god samarbetsförmåga samt har lätt för att skapa relationer.   


Mer information 
SFV tillämpar normalt provanställning. 

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. 

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2021-06.-07 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontakt:

Patrik Blomgren, Enhetschef
010 478 73 72

Liknande jobb

Liknande jobb