Lösningsarkitekt, molnarkitektur till Afa Försäkring

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 12 augusti 2021
Ref:
efbceb94-f4ea-4db8-a377-4040cfc72123
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.

Med avstamp i vår IT-strategi ska vi ta konkreta steg mot en digitaliserad verksamhet och kontakt med vår omvärld, våra kunder och samarbetspartners. Vi har påbörjat vår förflyttning mot molnteknologier, inklusive kod, domändriven design, API first och agila arbetssätt.

Nu vill vi bli fler i teamet med lösningsarkitekter och söker dig med fokus på molnteknologier.

Vad du kan förvänta dig
Du kommer tillsammans med dina kollegor att utveckla Afa Försäkrings arkitekturförmåga, aktivt delta i digitalisering av vår verksamhet, coacha och guida i frågeställningar om lösningsarkitektur. Som molnarkitekt har du ett övergripande ansvar för att ta fram och kontinuerligt utveckla Afa Försäkrings molnstrategi, molnarkitektur och dess riktlinjer.

Vårt arkitektteam är en del av CIO-Office tillsammans med våra funktioner för inköp och IT-säkerhet. Som arkitekt hos oss är du en viktig del av att skapa en arkitektur som skapar tillgängliga, säkra och förändringsbara tjänster och gör våra kunder nöjda.

Du kommer jobba både med lösnings- och målarkitekturer samt vara en viktig del av realiseringen och utvecklingen av vår IT-strategi. Dina fokusområden kommer förutom moln vara våra IT-tjänster, infrastruktur, säkerhetsarkitektur och DevOps. I din roll kommer du samarbeta mycket med våra IT-tjänsteansvariga, utvecklingsteam, IT-säkerhet, inköpsfunktion och såklart övriga arkitekter i olika initiativ och produktutveckling.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig med god förmåga att visualisera och ta fram hållbara tekniska lösningar. Du trivs med att coacha andra med en vilja att både lära ut och ta in ny kunskap. Du har rutin i att bedöma olika lösningsalternativ samt leda tekniska utredningar och IT-initiativ. Precis som vi andra inom Arkitekturgruppen är du intresserad av och vill jobba kunddrivet enligt moderna metoder och arbetssätt.
I denna roll behöver du kunna tänka på helheten och se konsekvenser på längre sikt. Du behöver också vara beredd att ta ansvar för och genomföra dina lösningar. Du har god kommunikationsförmåga och gillar att jobba både högt och lågt.

Vi söker dig med erfarenhet inom:
* lösningsarkitektur & design
* molnarkitektur

Det är meriterande extra bra om du har erfarenhet av något av följande:
* domändriven design
* API-driven integrationsarkitektur
* tjänsteorienterad arkitektur
- DevOps, infrastruktur som kod och containerlösningar
* infrastruktur & plattformar
* IT-säkerhetsarkitektur och zero trust arkitektur

Detta kan vi erbjuda dig
På AFA Försäkring får du ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring med stora utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholm city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss på IT: Klicka här för att se filmen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Kontakt och intervjuer sker från augusti.

Liknande jobb

Liknande jobb