Flygsäkerhetsofficer SIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 17 juni 2021
Ref:
24184
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Luftstridsskolan Flottiljstab i Uppsala A6 söker flygsäkerhetsofficer SIS - nivå OR6 (Sg eller Fj)
Sökande enhet

LSS A6 ansvarar för och leder sambands- och informationssystemstjänsten (SIS) vid LSS samt vid 16:e flygflottiljen, funktionsleder SIS-tjänsten för LSS samtliga enheter samt har det tekniska ansvaret och flygsäkerhetsansvaret för Uppsala flygplats rörande SIS.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten som Flygsäkerhetsofficer SIS (FSO SIS) för flygplatsen arbetar du aktivt för att förbättra flygsäkerhetsläget på flygplatsen. Detta sker bland annat genom att författa och följa upp flygsäkerhetsmål för verksamheten, samt att handlägga avvikelsehantering rörande SIS-tjänst. Utöver rollen FSO SIS utgör tjänsten en resurs för LSS C A6 att i övrigt leda SIS-tjänsten vid LSS och Uppsala garnison.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Stödja C A6 med framtagande, implementering och uppföljning av flygsäkerhetsplan
  • Hantering av flygsäkerhetspåverkande avvikelser
  • Genomföra utredningsarbete
  • Bevaka trender inom flygsäkerheten och föreslå åtgärder


Kvalifikationer
Grundutbildad sambandsofficer eller genomgått övergångs-/anpassad utbildning.
Erfarenhet avseende sambandstjänst på plutons- eller kompaninivå
God förmåga i att uttrycka sig i tal och skrift.
B-körkort.

Meriterande
Flygsäkerhetsutbildning
Utbildning i utredningsarbete
COM-utbildning
Utbildning och arbete med signalskydd eller IT-säkerhet.
Arbete i förbands- eller bataljonsstab.
Arbete med tekniska flygsäkerhetsrelaterade system eller flygplatssystem.
Arbete med KomNät Fast/Rörligt eller StriC.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att ta kontakt med människor och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Som person är du driftig och har en hög leveransförmåga. Du är analytisk och metodisk. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande och hög integritet. Vi lägger en stor vikt vid din förmåga att vara kommunikativ och lyhörd, för att delta i flygsäkerhetsrelaterade projekt. Du har en helhetssyn, du ser frågor i ett brett perspektiv och kan sätta in dessa i ett större sammanhang.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Fj Magnus Tunberg, tel 070-316 43 03, magnus.thunberg@mil.se
Fj Peter Wallis, tel 070-598 07 74, peter.wallis@mil.se

Facklig representant
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-196368
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-3519640
SACO Johan Moilanen, tfn 018-196975
SEKO Simon Uppgren tfn 072-3956813

Övrigt
Ansökan skall skickas via FM hemsida lediga befattningar (reachmee). I din ansökan skall det bifogas ett personligt brev och CV senast 2021-06-18 med tillträde snarast efter överenskommelse.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala. Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb