IT-försvarsförbandet söker utvecklare

2 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 20 juni 2021
Ref:
24205
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Programmering för utveckling och genomförande av dator- och datornätverks- operationer för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion.

Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring. Hos oss får du möjligheten att arbeta mot skarp verksamhet direkt och vara en del av totalförsvarsfamiljen. Du blir en del av ett kompetent team där du självständigt kommer driva dina egna arbetsuppgifter framåt, och har stora möjligheter att själv påverka ditt arbetssätt och din utvecklingsmiljö.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Kompetenskrav
 • Erfarenhet av operativsystemnära programmering i C/C++/C# i Windows och/eller Unix
 • Erfarenhet av utveckling av programvara i Unix/Linux-miljöer
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Innehar B-körkort


Meriterande
 • Erfarenhet av fullstack-utveckling
 • Erfarenhet av assembler, primärt x86- och amd64-baserade arkitekturer
 • Kunskaper om kernel-utveckling i Windows, exempelvis drivrutiner eller liknande
 • Erfarenhet av att jobba med agila arbetsmetoder
 • Förståelse för automatiserad driftssättning och testning i virtuella miljöer, med hjälp av exempelvis: Docker, Vagrant, Ansible, Puppet, Chef, eller motsvarande
 • Kännedom om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt
 • Akademisk utbildning med en relevant inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser att du är självgående och kan ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter samt ser till att dessa drivs framåt. Du har hög integritet och är prestigelös i ditt sätt gentemot andra människor. Vi ser även att du har ett stort intresse av IT-säkerhet och underhåller dina egna specialistkunskaper. Du är nyfiken och kunskapsdriven och tycker om att dela med dig av din kompetens till kollegor.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren


Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn Karlsson, 0171-492386

Välkommen in med din ansökan senast den 18 juni. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se , ange referens "2105" på din ansökan.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.