CGI

Senior IT-Projektledare

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 17 juli 2021
Stängs
den 8 september 2021
Ref:
J0521-0774
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du arbeta med att projektleda spännande tekniska utmaningar och samtidigt få möjligheten att förändra och förbättra samhället vi lever i? Till vårt team i Stockholm söker vi dig, en erfaren IT-Projektledare med operativ teknisk bakgrund och huvudfokus på transformation och integrering av våra kunders IT miljö.

Som Projektledare på CGI får du möjlighet att vara med och förändra på riktigt. Du får skapa lösningar tillsammans med våra kunder, som bidrar till att skapa hållbara resultat för det samhälle vi lever i. Det kan handla om att skapa effektiva och innovativa lösningar som hjälper våra kunder att leverera bättre service, öka sin säkerhet eller effektivisera sin verksamhet.

Förändring är vår vardag, där din nyfikenhet och kundernas krav på lösningar i teknikens framkant bidrar starkt till att du ständigt hittar lösningar på kundernas utmaningar.

Framtida arbetsuppgifter
Här erbjuder vi dig en omväxlande vardag med möjlighet att utvecklas både i lokala kundleveranser och i större globala åtaganden. Du kan jobba i små, korta projekt på några månader till stora, långa åtaganden. Vi arbetar såväl enskilt som tillsammans med andra kollegor i våra projekt. Våra uppdrag genomförs med stöd av etablerade metoder och modeller som baseras på branschstandarder.

I rollen som Projektledare blir du ansvarig för att planera, organisera, leda och bevaka aktiviteterna i leveransteamet. Du skapar projektplaner samt leder och fördelar arbetet inom projektorganisationen mot ett gemensamt mål, med andra ord ansvarar du för en lyckad leverans av projektet, att ett effektivt arbete utförs i arbetsgrupperna samt att leverans sker enligt plan.

I dina arbetsuppgifter ingår även bland annat;
• Se till att det finns tillräckligt med personal i projektet samt att all personal utbildas i de projektrutiner som gäller för deras roller
• Förbereda ledningen av leveransobjekt (t ex projektledningsplan, arbetsplan, ledningsgranskningar, begäran om ändringar och utestående problem)
• Följa alla beslut som görs när det gäller ändringsbegäran för projektet, utstående problem och potentiella risker
• Informera om eventuella avvikelser i planering, agera vid icke uppfylld kvalitet och skicka rekommendationer för att lösa dessa problem

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där du behöver ha en affärsmässig inställning, stort eget driv och kreativ problemlösningsförmåga. Som Projektledare krävs även goda ledaregenskaper, samarbetsförmåga och ett organiserat arbetssätt, rollen passar dig som trivs med att leverera tekniska lösningar i en tjänst med stort kundfokus. För att lyckas har du självklart också en positiv inställning och motiveras av att driva på och se resultat i ditt arbete.

För övrigt önskar vi att du har:
• flera års erfarenhet av IT-projektledning med god teknisk förmåga
• tidigare erfarenhet av problemanalys, projektstyrningsmodeller och ITIL
• en stor fördel om du har affärskunskap inom Bank/Finans
• flytande svenska och engelska där svenskt medborgarskap är ett krav!

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Är det något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till jorgen.brejcha@cgi.com

Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb