Senior Business Analyst till Saab

Plats
Linköping
Annonserat
den 20 maj 2021
Stängs
den 30 juni 2021
Ref:
2ccca441-675a-4705-94ad-67972093d832
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis söker nu en Business Analyst för ett långsiktigt konsultuppdrag på Saab med start omgående. Uppdraget förväntas initialt pågå fram till årsskiftet, med god möjlighet till förlängning. Placeringsort för denna tjänst är flexibel, resor kommer att förekomma i uppdraget, både nationellt och internationellt.

Arbetsuppgifter

Som Business Analyst kommer du primärt att arbeta med att inhämta, validera, hantera, analysera och verifiera IT-krav, samt se till att dessa implementeras och genomförs, testas och anpassas till företagets processer och IT-strategier. Du har ett nära samarbete med den övriga verksamheten för att säkerställa att kraven uppfylls. Du kommunicerar med interna och externa intressenter och använder dig av agila kravhanteringsverktyg i ditt arbete.

Som Business Analyst har du en djup teknisk kompetens och du har tidigare erfarenhet inom mjukvaruutveckling. Du är en van ledare som är duktig på att motivera, engagera och utveckla relationer internt och externt, vidare har du ett gott omdöme och flexibilitet för att hantera oväntade situationer. Du har ett nära samarbete med både verksamheten och IT-arkitekter i organisationen för att säkerställa att kraven uppfylls.

Du som söker är en driven person och ditt huvudsakliga uppdrag kommer att bestå av att vara tekniskt ansvarig för att specifika IT-krav fångas in, genomförs och testas. I ditt uppdrag ingår också att se till att kraven överensstämmer med Saabs processer och strategier.

Din Profil

Vi tror att du har ett högt eget driv, är affärsorienterad samt har en djup förståelse för IT, där du har förmågan att omsätta behov till tydliga krav. Du har en välutvecklad förmåga att kommunicera med, samt hantera leverantörer, kunder och andra intressenter, internt likväl som externt.

Du som söker har en examen från universitet eller högskola och vi tror att du har en bakgrund som tex. ingenjör, systemvetare eller motsvarande. Utöver din akademiska utbildning har du minst 5 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, inom kravanalys eller från en tekniskt ledande roll, gärna från ex. tillverkande industri, försäljning eller utveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av Azure DevOps and Doors.

Du har kunskap och/eller erfarenhet av informationssäkerhet (både avseende svenska likväl som internationella regler), exportkontroll, KSF, NIST och CMMC, samt ISO 27000 och CE+.

En förutsättning för denna tjänst är att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Resor kan komma att förekomma i tjänsten.
Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför samt godkänns i säkerhetsprövning gjord av myndighet.