Polismyndigheten

Kravanalytiker till IT-avdelningen, placering i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 19 maj 2021
Stängs
den 28 maj 2021
Ref:
C55987/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 medarbetare och ansvarar för all IT som används myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som kravanalytiker hos oss ingår du i ett agilt utvecklingsteam. Genom din goda förmåga att analysera och kommunicera krav till ditt team bidrar du till att det vi utvecklar skapar så mycket värde som möjligt till verksamheten.
Sektionen för utrednings-, lagförings och forensiska system utvecklar och underhåller de IT-system som stödjer polisens utredningsverksamhet och kringliggande processer. Våra system utgör de viktigaste verktygen för polisens förmåga att utreda brott.

Du kommer att arbeta med att analysera verksamhetens behov och ta fram krav och kravdokumentation och sedan arbeta med ditt team för att leverera de förändringar som ger mest värde. Det är viktigt att du har en god förståelse för hur polisen arbetar och du kommer att få tid till studiebesök och verksamhetspraktik för att bygga upp kunskap om hur verksamheten fungerar.

För tillfället arbetar vi med att:

 • Göra våra utredningssystem tillgängliga på polisens mobiltelefoner
 • Digitalisera ordningsböter (ersätta dagens blanketter med en nyutvecklad app)
 • Nyutveckla system för hantering av hittegods, stöldgods och beslag
 • Utveckla ett nytt system för att hantera böter från domar och strafförelägganden
 • Modernisera system kopplade till de automtiska trafiksäkerhetskamerorna


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom IT eller annan relevant högskoleutbildning, alternativt att du har motsvarande förvärvad kunskap som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst 1 års aktuell arbetslivserfarenhet i rollen som kravanalytiker
 • Aktuell arbetslivserfarenhet av att ansvara för kravarbete vid agil systemutveckling
 • Aktuell erfarenhet av att arbeta med olika former av kravdokumentation

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

  Meriterande
  Följande är särskilt meriterande:

 • Aktuell erfarenhet av arbete och kunskaper inom brottmålsprocessen

 • Följande är i övrigt meriterande:

 • Kunskaper i användbarhets- och interaktionsdesign
 • Erfarenhet av process- och begreppsmodellering
 • Erfarenhet av informationsmodellering
 • Erfarenhet av att arbeta användarcentrerat
 • Kunskap om automatiska trafiksäkerhetskameror
 • Erfarenhet av att administrera kravdokument

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och erfaren kravanalytiker med god förmåga att översätta verksamhetens behov till funktionella lösningar. Du är villig att ta stort ansvar och tycker att det är roligt att ta en ledande roll i workshops.
Som person är du positiv och utåtriktad och trivs med att leda kravarbete i en komplex miljö med många olika kravställare där arbetsuppgifter och förutsättningar inte alltid är helt klarlagda. Du har vidare förmågan att fokusera på det väsentliga och kan lyfta blicken för att se helheten.

Vi värdesätter även en god kommunikationsförmåga där du kan vara lyhörd och anpassa din kommunikation beroende på kontext och mottagare. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du kan vara strukturerad och har god pedagogisk förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kim Björk Gruppchef och produktägare 010-56 372 86 kim.bjork@polisen.se Emil Bengtsson HR-konsult emil.bengtsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Arbetstid: Dagtid
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 maj 2021.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb