Polismyndigheten

Uppdragsledare till gruppen IT-brott och IT-forensik i Linköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Östergötlands län
Annonserat
den 18 maj 2021
Stängs
den 18 juni 2021
Ref:
A290.990/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

IT-brott och IT-forensik är en liten grupp som arbetar med framtagning och implementering av förmågor inom området avancerad internetinhämtning, dekryptering, cryptovalutor, open source intelligence, extrahering av information från digitala informationsbärare (datorer, mobiltelefoner mm). Vi arbetar i nära samarbete med bland annat Nationella operativa avdelningen (Noa), Nationellt forensiskt center (NFC) och nationellt- och regionala cyberbrottscentrum för att ta fram de bästa förmågorna inom dessa områden.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en uppdragsledare med intresse för teknik och som vill jobba hands-on för att hitta de bästa lösningarna. Som uppdragsledare får du ansvara för, driva och samordna utveckling samt implementering av såväl inköpta som egenutvecklade system. Ett typiskt uppdrag kan vara att tillsammans med verksamheten omväldsbevaka ett område för att sedan ta in intressanta förmågor för utvärdering och test. Beroende på utfall kan detta leda till en "proof of concept" som så småningom mynnar ut i en storskalig implementering av ett system. Arbetet kan således innebära allt från att själv eller tillsammans med några kollegor titta på och testa en förmåga till att leda och driva en större implementering. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med såväl processägare, produktägare och verksamhetsrepresentanter i syfte att säkerställa bästa möjliga behovsfångst, samt verka för korrekt prioritering av utvecklingsinsatser och införanden.

Som uppdragsledare kommer du:
 • stå i behovsdialog kontinuerlig med verksamheten
 • genomföra workshops för bland annat kravinsamling och bearbetning
 • agera som rådgivare och expert gentemot verksamheten
 • förstå, förklara och leda en förändring i en organisation som är stor och komplex
 • genomföra kravdialoger med leverantörer och följa upp leverantörsavtal
 • driva arbetet med löpande förbättring och utveckling av rutiner och processer
 • stödja verksamheten med kunskap, utbildning och rutiner för användandet av de inom området relevanta systemen
 • kontinuerligt omvärldsbevaka området


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • relevant akademisk examen, alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • minst ett års erfarenhet av att leda, samordna och strukturera uppdrag inom IT, som uppdragsledare eller projektledare med ansvar för förvaltning och utveckling, eller motsvarande
 • erfarenhet av att införande av IT-system i tät kontakt med krävande verksamhet
 • erfarenheter av drift- och utvecklingsmiljöer där det ställs höga krav på tillgänglighet och säkerhet
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
 • god förmåga att uttrycka dig på engelska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • erfarenhet av arbete inom området IT-forensik eller system för att lösa eller förebygga IT-brott
 • erfarenhet av agila metoder inom IT, exempelvis SCRUM, SAFe, Kanban mm.
 • erfarenhet av programmering i t.ex. python eller java
 • erfarenhet av Linuxmiljö


Personliga egenskaper

Vi söker dig som tar egna initiativ och har förmåga och vilja att driva uppdrag framåt. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Dessutom är du flexibel och lösningsorienterad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är ansvarstagande, trivs i ett högt tempo samt kan hantera flera parallella spår samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Nils Morris 010-56 39 134

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna Billengren ( anna.billengren@polisen.se )

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare med funktion som uppdragsledare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17/ 6 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A290.990/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A290.990/2021via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb