Polismyndigheten

Teknisk testare av polisbilarnas IT-system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 10 maj 2021
Stängs
den 3 juni 2021
Ref:
C55416/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bidra till att polisbilarna och poliserna i yttre tjänst har bästa tänkbara IT-system? Vi söker nu en testare som är redo för en större uppgift!

IT-avdelningen

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett kritiskt samhällsuppdrag: våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning.

Trafiksystem

Produktgruppen Trafiksystem är en del av sektionen Operativa verksamhetssystem och ansvarar för att utveckla och förvalta produkter för polisbilar, mobiler och serverapplikationer. Produkterna är av verksamhetskritisk betydelse och skapar viktiga förutsättningar för polisens dagliga arbete. Våra system används dagligen i polisens utryckningsfordon, av poliser i yttre tjänst samt i ledningsfunktioner. Nyligen utvecklade gruppen en mobil applikation för avrapportering av trafikolyckor. Vi befinner oss just nu i en spännande fas där vi utvecklar den tekniska plattformen för polisbilen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett team som utvecklar spännande produkter i teknisk framkant och som är kritiska för polisens operativa verksamhet. På våra produkter ställs därför höga tekniska- och säkerhetsmässiga krav. Vi utvecklar bl.a. IT-lösningar för polisens nya fordon som kommer att ta det polisiära arbetet till en ny nivå.

Teamet har ett helhetsansvar för nyutveckling och systemförvaltning av produkterna. Vi har slutanvändarens upplevelse i fokus och utveckling sker utifrån verksamhetens behov, vilket ställer krav på ett tätt samarbete med regionernas representanter som är poliser. För att du ska förstå hur polisen arbetar i yttre tjänst kommer du att ges möjlighet till verksamhetsbesök.

Som testare hos oss är du en del av ett agilt utvecklingsteam där arbetsklimatet genomsyras av högt engagemang och driv att leverera verksamhetsnytta. Du kommer i din roll att vara ansvarig för testanalys, strategi och vara teamets expert inom test. I rollen kommer du ha stor möjlighet att påverka såväl tekniska val som arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT, eller examen från relevant YH-utbildning med inriktning mot teknisk testning/mjukvarutestning, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Aktuell och mångårig erfarenhet av test och testdesign

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

  Meriterande
  Följande erfarenheter är särskilt meriterande:

 • Aktuell erfarenhet av arbete med automatiserade tester
 • Utforskande tester

 • Något/några av följande erfarenheter är meriterande:

 • Testledning
 • Certifiering inom test eller motsvarande utbildning, gärna ISTQB-certifiering
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • Zephyr
 • XCTest

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är lyhörd och noggrann och trivs lika bra med att arbeta självständigt som tillsammans med andra. Du är tydlig och prestigelös i din kommunikation och värnar om ett gott samarbetsklimat, samt med en tydlig ambition att driva arbetet framåt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Tereza Montalvo Tf. gruppchef 073-8015541 tereza.montalvo@polisen.se Emil Bengtsson HR-konsult emil.bengtsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Arbetstid: Dagtid
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den
2 juni 2021.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb