FRA

System Center Configuration Management administratör

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 24 maj 2021
Stängs
den 13 juni 2021
Ref:
2711097
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för arbete med att bygga framtidens fysiska samt virtuella klientmiljöer. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Du kommer arbeta på ett kontor vars uppgift är att leverera en stabil och väl anpassad IT-infrastruktur och gemensam IT-drift utifrån verksamhetens behov. Arbetet innefattar att du kommer ha mycket kontakter med bland andra användare, beställare och leverantörer.

I din roll kommer du arbeta med System Center Configuration Management (SCCM), Active directory, GPO samt Imagebuilder. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma i rollen är förvaltning av windowsmiljöer. Resor i tjänsten både inrikes och utrikes kan förekomma.

I den här tjänsten får du förutsättningar att lägga ner tid på omvärldsbevakning och hålla dig uppdaterad på teknikutvecklingen i Windowsmiljöer, härdning och filkryptering med mera för att utveckla rollen och verksamheten så att vi alltid kan ligga steget före.

Vi erbjuder en tjänst där du även får vara med och bygga framtidens fysiska samt virtuella klientmiljöer. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och få lära sig mer om teknik och system. Vi erbjuder ett arbete i en komplex IT-miljö med stor variation där du får vara med och göra skillnad.

Du kan

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med IT-inriktning i grunden och det är meriterande med en genomförd högskoleutbildning. Rätt person för tjänsten har arbetat med liknande uppgifter i minst 5 år. Du har god kännedom om SCCM applikationsdistribution och klienthantering. Du har erfarenhet av avancerad felsökning i Windows OS. Du har även arbetat med Templates/GPO:er samt behörigheter i Active Directory.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat i SCCM, VMware, Horizon samt har erfarenhet i Windows skriptning (Powershell, VB eller Java-skript). Skapande och distribution av OS Imagebilder/VDI i fysiska samt virtuella miljöer med verktyg som MDT och SCCM är även det meriterande. Har du jobbat processorienterat enligt ITIL eller DevOps ser vi det som en fördel.

Det är ett plus om du har erfarenheter av planering, installation, konfiguration, uppgradering, disaster recovery, övervakning och drift av stora blandade IT-miljöer. I övrigt har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en problemlösare som drivs av att arbeta strukturerat mot mål på ett effektivt sätt. Du har lätt för att ta initiativ och anpassa dig och ditt arbetssätt om omständigheterna förändras. Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och som på eget initiativ hjälper andra och vill leverera lösningar. Som person är du lugn och tillmötesgående i ditt bemötande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Strand på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-06-13.
Ange referensnummer 3562/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb