Systemtekniker till Skaraborgs flygflottilj F 7

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 25 maj 2021
Stängs
den 2 augusti 2021
Ref:
24272
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du arbeta med komplexa system inom flera olika teknikområden? Är du analytisk och serviceinriktad? Tycker du det är spännande att samarbeta för att hitta och lösa fel? Hos oss erbjuds du en möjlighet att arbeta och utvecklas i en spännande och stimulerande miljö.
Om enheten
144.sambandstroppen är en del av 14.flygbaskompaniet i Basenheten. Inom Flygbaskompaniet finns andra funktioner vars uppgifter är att vara en del i flygplatsdriften på flygplatserna.

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker vid Sambandstroppen har du tillsammans med dina kollegor ansvaret för att flottiljens och flygplatsens system är igång. Du kommer jobba med underhåll, installation, felsökning och konfiguration av bland annat nätverk, inflygningssystem, strömförsörjning, telefoni, samt radioutrustning. Genom att säkerställa tillgängligheten möjliggör du att strids- och transportflygplan samt helikoptrar kan starta och landa. Arbetet med flygtrafikledningssystem ställer mycket höga krav på säkerhet och effektivitet.

Du kommer arbeta i en miljö där den senaste tekniken används och eftersom systemen hela tiden utvecklas kommer du få gå utbildningar för att kunna hålla dig uppdaterad och utöka din kompetens. Vi ser gärna att du under din anställning blir mycket kunnig inom ett eller flera områden.

Kvalifikationer
 • Relevant teknisk utbildning som gymnasieutbildning med inriktning teknik, el, IT, eller motsvarande kunskaper
 • Behärska teknisk svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort för manuell växellåda
 • God fysisk status
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande
 • Kunskap inom nätverksteknik (routing och switching, Cisco CUCM, Windows Server, DNS)
 • Kunskap/erfarenhet inom IT-drift
 • Kunskap inom el, strömförsörjning och reservkraftsanläggningar (elbehörighet eller erfarenhet från arbete med el)
 • Kunskap inom radio och telekom (teleinfrastruktur, fiber)
 • Kunskap inom navigations och landningshjälpmedel
 • Kunskap inom meteorologisystem och sensorer
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom ett eller flera teknikområden och/eller drift av flygplatser
 • Genomförd värnplikt eller GMU
 • Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system

Personliga egenskaper
Du har ett genuint intresse för teknik och vilja att fördjupa dig inom ett eller flera områden. Du har förmåga att kunna ta egna initiativ samt vara strukturerad och noggrann i ditt arbete. Då arbetsuppgifterna kan variera behöver du vara flexibel och kunna jobba både självständigt och i grupp, även under stressade situationer. Ditt arbete medför kundkontakter vilket innebär att du är serviceinriktad. Är du en person som vill ha roligt på jobbet och gillar teknik och utmaningar kommer du trivas hos oss.
Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se ). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning under 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort Såtenäs.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta chefen för Sambandstroppen Hans Engström, 0510-47 71 47.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb