Informations- och cybersäkerhetsspecialist

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 26 maj 2021
Stängs
den 14 juni 2021
Ref:
24211
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker Informations- och cybersäkerhetsspecialist med placering i Örebro.

Du rapporterar till informationssäkerhetschefen och tillhör ett dedikerat, kvalificerat team som brinner för informations- och cybersäkerhet. Du behöver inte vara expert på tekniken. Även om ett stort teknikintresse och viljan att lära dig mer inom området, antagligen underlättar att ta sig an våra utmaningar.

Ditt jobb innebär skydd av kritisk infrastruktur och verksamhetskritiska informationssystem och syftar ytterst till att skydda en del av den mest skyddsvärda informationen som finns i vårt land. Arbetet spänner över hela spektret människa, teknik och administration. Nya hot och risker i omvärlden upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå är högsta möjliga.

Vi erbjuder även kompetensutveckling genom kvalificerade utbildningar - både internt och externt - i vissa fall utbildningar som endast finns tillgängliga för oss i Försvarsmakten. På sikt finns även möjlighet att certifiera sig inom området t ex till IT-säkerhetschef eller annan utbildning inom underrättelse- och säkerhetsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Du ansvarar för förvaltning av delprocesser inom informationssäkerhet och IT-säkerhet inom förbandet, vilket bl.a. innebär att säkerställa styrande dokument (policies, rutiner och instruktioner m.m.) samt utbilda kolleger på området.
 • Du är expert i olika beredningar och lämnar stöd inom ramen för bl.a. säkerhetsskyddsanalys och ackreditering av tekniska system m.m.
 • Du deltar i och förväntas efterhand kunna leda viss internkontrollverksamhet.
 • Du samarbetar bl.a. med den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom ditt område.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Aktuell och relevant kompetens inom säkerhetsskyddsområdet
 • Kunskaper inom informationssäkerhet t ex i rollen som säkerhetshandläggare, informationssäkerhetsspecialist eller liknande tjänst
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande
Det är bra om du har civila certifieringar t.ex. CISSP, GIAC, CISA, CISM etc. och/eller medlemskap i intresseorganisationer inom informationssäkerhetsområdet. SS-ISO/IEC 27000-serien är av särskild betydelse. Meriterande är nuvarande eller tidigare anställning inom säkerhetstjänst i Försvarsmakten eller annan större organisation.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har lätt för att ta egna initiativ och arbeta självständigt, samtidigt som du är bra på att samarbeta. Du tar ansvar för uppgiften och är kvalitetsmedveten. Vi tror också att du är en lojal och förtroendeingivande person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Örebro. En del resor ingår i tjänsten.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta informationssäkerhetschef Lars Hagstedt, 019-39 25 21. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via 08-788 75 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-13.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb