Cloud Software Engineer till SJ

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 maj 2021
Stängs
den 21 augusti 2021
Ref:
c8c2345c-4eec-4f54-86da-d3b86e0004db
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ - årets grönaste varumärke 2020!

Vi söker nu dig som vill jobba som Cloud Software Engineer med vår cloudlösning i Azure! Brinner du för automatisering och att möjliggöra effektiv utveckling i molnet? Vårt cloudteam växer. Kom och jobba med oss!

Som Cloud Software Engineer för du dialog med verksamhet och utvecklingsteam för att förstå behov och utmaningar för att kunna designa och bygga hållbara och automatiserade molnlösningar. Tillsammans i teamet utvecklar och förvaltar ni vår nya plattform som gör SJ till Sveriges mest digitaliserade företag.

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har ett par års erfarenhet av utveckling av cloudlösningar, gärna i DevOps-team. Några av dina uppgifter framåt blir att:
- Skapa och definiera infrastruktur och PaaS-tjänster med IaC
- Automatisera skapandet av infrastruktur och PaaS-tjänster med CI/CD-pipelines
- Utforma governance och bra praxis, som implementeras genom kod, för vår molnplattform
- Utforska, utveckla, testa och implementera nya funktioner i molnet

Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter av agila metoder liksom erfarenhet av att driva utveckling enligt MVP-principer. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med inriktning mot systemutveckling eller motsvarande kompletterande utbildning. Vidare ser vi att du också har arbetat ett par år med molnlösningar (Azure, GCP, AWS) och har en bakgrund som utvecklare. Då vårt koncernspråk är svenska är det viktigt att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Meriterande är erfarenhet av:

- Kubernetes
- Mikrotjänster
- Scripting
- Versionshantering av kod (t.ex. git)
- Nätverk

Som person är du engagerad, ödmjuk och nyfiken med förmåga att snabbt sätta dig in SJs affär och verksamhet. Det händer mycket hos oss och det är viktigt att du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är van att ta initiativ, är proaktiv och tycker om att komma med idéer till förbättring. Att du är van att arbeta i team samtidigt som du driver dig själv och kan arbeta självständigt ser vi som en självklarhet.

Det här är buzzwords du slänger dig med: sprint, peer review, yaml, json, containerregistry, design pattern, trunk, application insights, peering, mob programming.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Kontakt och intervjuer sker från augusti

Liknande jobb

Liknande jobb