IT-projektledare

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 28 maj 2021
Stängs
den 14 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.


Vi behöver nu stärka vår IT-avdelning med ytterligare IT-projektledare.

I rollen som IT-projektledare på Luleå tekniska universitet blir du en del av vårt utvecklingsteam. Verksamheten du kommer till är mitt i en tydlig förändring med riktningen inställd mot integrationer och utveckling på moderna plattformar. Universitetet arbetar också löpande med nya system, stödverktyg och uppdateringar av befintliga tekniska lösningar.  Våra projekt syftar till att skapa nytta för studenter, akademin och vårt interna verksamhetsstöd.

Du kommer framförallt att leda och agera i olika projekt från ett IT-perspektiv, som projektledare ansvarar du för respektive IT-projekts ekonomi, tidplan, aktiviteter, kvalitet och leveranser. En del av ansvaret är att kontinuerligt bidra till att utvärdera och utveckla våra arbetssätt. Du får gärna ha erfarenhet av både mer traditionellt drivna och agila projekt, har du verkat som Scrummaster så är det meriterande.

Arbetet utförs i samarbete med de verksamheter där förändringen och införandet ska ske, tillsammans med projektägare och projektmedlemmar levererar du det planerade resultatet.

Du kommer också att samarbeta tätt med andra projektledare samt förvaltningsledare i vår organisation och tillsammans koordinerar ni utvecklings- och förvaltningsinsatser för att skapa goda resultat. Ditt samarbetsinriktade arbetssätt och din förmåga att kommunicera är en viktig nyckel för att nå uppsatta mål.

Vi rekryterar medarbetare som vi tror kan göra skillnad. Utbildning ligger i vårt DNA och hos oss finns stora möjligheter till löpande kompetensutveckling.

Kompetens och erfarenhet:
Du ska ha en akademisk examen inom systemvetenskap eller motsvarande, eller annan erfarenhet som bedöms jämförbar.

Du har tidigare erfarenhet av IT-projekt.

Meriterande:
 - Erfarenhet att leda projekt i stora och komplexa organisationer.
 - Certifiering som projektledare eller scrummaster
 - Erfarenhet av agila arbetssätt
 - Erfarenhet av PROPS, XLPM, PM3 eller liknande styrmodeller.
 - Erfarenhet av att införa IT-system
 - Erfarenhet att IT-utveckling

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga och har en egen motor som gör att du kan arbeta självständigt och också bidra i olika grupperingar. Att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för dig.

För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Peter Danell, Chef IT Integration och utveckling på telefon 0920-49 20 15 eller e-post peter.danell@ltu.se

Fackliga representanter: SACO-Kjell Johansson, Kjell.johansson@ltu.se 0920-49 15 29, OFR-Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se 0920-49 17 21

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 14 juni 2021
Referensnummer: 1815-2021

Liknande jobb

Liknande jobb