Teletekniker inom fältsystem

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 28 maj 2021
Stängs
den 9 augusti 2021
Ref:
24319
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemsförband (FMTIS) söker teletekniker inom område fältsystem, till genomförandeavdelning i Såtenäs.

Om verksamheten
FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, där vi tillhör GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, elmek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelningen (GA) Såtenäs består av en avdelning som idag arbetar med teknikområden IT-system, teknisk bevakning samt fältsystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som teletekniker innebär att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll av Försvarsmaktens tekniska kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat lös och fordonsinstallerad radio-, tele, och datautrustning samt antenner och kablage.

Arbetet utförs både enskilt och i arbetslag.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Gymnasial utbildning inom el/tele och eller motsvarande kunskaper
 • God allmän fysik
 • B-Körkort

Meriterande
 • Yrkeserfarenhet inom området el, tele-, nätverks- samt datakommunikation
 • Militär erfarenhet
 • Godkänd torn- och mastutbildning
 • BE/CE körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och noggrann och som trivs med stort eget ansvar. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Vi ser även att du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom teknikområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Såtenäs. Arbetet medör krav på resor i tjänsten, såväl inrikes- som systemstödsresor utomlands.

I Försvarsmakten benämns tjänsten teleingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Under provanställningen kommer behörighetsutbildning för arbete på hög höjd, "Mast- och torn" att genomföras. För fast anställning krävs godkänt resultat.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef avdelningschef Anders Bengtsson, 0510-47 71 62. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Gambino Pettersson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestwall-Boo
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb