Data scientist

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 maj 2021
Stängs
den 20 juni 2021
Ref:
2021-00537
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du att analysera data? Arbetar du med maskininlärning? Vill du arbeta med samhällsviktiga frågor, vara med och utveckla vårt datalabb och bidra till nya tjänster?

ESV hanterar mängder med data som vi omvandlar till beslutsunderlag åt regeringen och information till myndigheter och andra i syfte att bidra till en modern och effektiv statsförvaltning.

Sedan ett par år tillbaka driver vi ett datalabb för att med hjälp av mer data och AI utveckla nya tjänster samt förbättra befintliga. Arbetet i labbet innefattar bland annat visualisering av data, prognoser med stöd av AI och avancerad textbearbetning. Vi vill ha en fortsatt entreprenöriell och lekfull miljö i datalabbet till nytta för hela myndighetens utvecklingsarbete, både vad gäller befintliga och nya tjänster. Arbetet går nu in i en ny fas i vilken du kommer att ha en central roll. 

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av utveckling av metoder och tekniker för analys av data. Utgångspunkten är att förstå de behov som finns hos uppdragsgivaren, myndigheter och internt. Du kommer även att bidra till att skapa nya och förbättra nuvarande tjänster. Exempel på uppgifter kan vara

• Tillämpa modeller inom maskininlärning
• Utforska data och experimentera
• Analysera, ge stöd för analyser och ge råd till beslutsfattare
• Visualisera data
• Kartlägga befintlig data och tillhörande processer
• Ge stöd för datainsamling 
• Vidareutveckla och designa myndighetens dataarkitektur
• Transformera och städa data så den går att använda 

Datalabbet arbetar i nära samarbete, och bemannas med resurser från, myndighetens olika verksamheter och it-avdelningen, liksom med externa samarbetspartners som universitet, myndigheter och företag. Arbetet sker i projektform, vilket gör att du måste kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du kommer att tillhöra it-avdelningen och ett agilt utvecklingsteam på samma sätt som övriga it-medarbetare som deltar i datalabbet.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig med god problemlösande analytisk förmåga som är utbildad inom data science och har några års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du bör ha en teknisk bakgrund, gärna civilingenjör eller annan akademisk examen som vi bedömer som relevant, med kunskap om AI, datamining, textanalys, dataarkitektur, databaser och visualisering. Du kan programmera, gärna i Python, liksom designa och använda maskininlärningsmodeller och har även praktisk erfarenhet av att implementera dessa. Det är meriterande om du arbetat med projekt med tillämpad maskininlärning och har en inriktning mot språkteknologi/NLP.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är nyfiken, utforskande och självständig. Du tar egna initiativ, gillar att få saker gjorda och har lätt för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du trivs också med att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga samt är tydlig i din kommunikation både i tal och skrift på svenska och engelska.

Mer om oss
It-avdelningen på ESV är en av de större avdelningarna med 45 medarbetare varav 20 systemutvecklare. Vi arbetar nära verksamheten i agila team, har både externa och interna beställare och ansvarar för några av ESV:s kärnprocesser. Vi utvecklar webbapplikationer i Microsoftmiljö (ASP.Net, MVC, C#, SQL, HTML, Javascript/ Typescript)

Vi söker dig som delar våra värdeord - öppna, professionella och utvecklingsinriktade - och som vill vara med och utveckla ESV till en myndighet i toppklass. Vi är lokaliserade centralt i Stockholm. På esv.se kan du även läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och se en film där flera medarbetare berättar om varför de valt ESV som arbetsgivare.

Så här rekryterar vi
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 juni. Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För mer information om rollen är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Persson 08-690 43 49. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jenny Carlson, HR-specialist, telefon 08-690 43 59. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, e-post elisabeth.perntz@esv.se och Johan Hjerpe, ordförande ST, e-post johan.hjerpe@esv.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb