Polismyndigheten

Teknikspecialist inom integration till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 31 maj 2021
Stängs
den 15 juni 2021
Ref:
A317.096/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har ca 975 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 33 500 medarbetare. Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Integrationsgruppen på Polisens IT-avdelning ansvarar för att utveckla integrationsplattformen till att möta framtida behov av systemintegrationer men även för förvaltning av de lösningar som finns i drift idag. Gruppen är del av en sektion som bland annat ansvarar för Polismyndighetens lösningar för beslutsstöd, mobilitet och GIS-applikationer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill bli vår nya teknikspecialist i integrationsgruppen. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten. På så sätt får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag, att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Polismyndighetens IT-avdelning är en stor avdelning, vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknikområden.

Som medarbetare i integrationsgruppen kommer du få arbeta med utveckling av systemintegrationer vilka möjliggör att polisens olika applikationer kan utbyta information med varandra. Du kommer även vara med och arbeta med driften av den centrala integrationsplattformen inom polisen. Polisverksamheten ställer mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet gällande integrationsmiljön. Vår integrationsmiljö har teknik från flera leverantörer och vi hanterar idag en av de mest omfattande integrationsmiljöerna bland Sveriges myndigheter.

Integrationsområdet är av central betydelse för polisen idag och vi jobbar tätt tillsammans med våra medarbetare i hur vi kan utvecklas för att kunna möta morgondagens utmaningar.

Som tekniskspecialist hos oss får du chansen bidra med din expertis och påverka inriktningen på den framtida tekniska plattformen.

Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Relevant akademisk examen inom IT, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
  • Intresse av att arbeta med utveckling av systemintegrationer
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:
  • God vana av att arbeta strukturerat med avancerad felsökning
  • Erfarenhet av uppsättning av systemintegrationer på standardplattformar (t.ex. IBM ACE, IBM DataPower, Red Hat Fuse, Microsoft BizTalk, MuleSoft eller liknande produkter)
  • Erfarenhet gällande drift av integrationsplattform
  • Erfarenhet av att arbeta med agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på en god analytisk förmåga och en drivkraft att vilja utvecklas inom integrationsområdet. Du är van att samarbeta och kommunicera med människor från andra teknikområden och kan uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt. Utöver det ser vi gärna att du har en god servicekänsla gentemot omgivande delar av organisation och verksamhet. Dessutom besitter du god förmåga att prioritera då tempot stundvis är högt.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Mikael Larsson på tel: 010-563 02 47 alt. john-mikael.larsson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Leila Mekidiche på tel: 010-564 01 56 alt. leila.mekidiche@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 14/6-2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ref.nr. A317.096/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A317.096/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb