Serveradministratör

Plats
Stockholm (Län)
Lön
Månadslön
Annonserat
den 1 juni 2021
Stängs
den 23 juni 2021
Ref:
STÖD 2-2572/2021
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid

Karolinska

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På Avdelningen för klinisk epidemiologi arbetar vi nära sjukvården i en dynamisk forsknings- och utbildningsmiljö i ständig utveckling. Vi forskar om flera olika sjukdomar med hälsodata ur journalsystem och register, i samarbeten såväl inom Stockholmsregionen som i nationellt och internationellt. För databearbetning och analyser har vi ett eget IT-system med högt ställda säkerhetskrav. Vi behöver bli fler som sköter drift och utvecklar vårt IT-system och söker nu en serveradministratör för vår Windows servermiljö.

Din roll

Som serveradministratör på Klinisk epidemiologi arbetar du med övriga IT-personer men även självständigt med drift, förvaltning och utveckling samt administrerar arbetsplats- och distanstjänster utifrån riktlinjer och praxis.

Vem är du?

Detta är en operativ tjänst som ställer höga krav på dina tekniska färdigheter och på ditt intresse av att förbättra och utveckla långsiktigt hållbara systemlösningar. Som person är du drivande, har ett helhetstänk och är en god kommunikatör. Du kan arbeta strukturerat och analytiskt samt kan självständigt bidra till att lösa problem. Du är samarbetsvillig och kan skapa bra relationer till medarbetare och externa samarbetspartners. Relevant universitetsutbildning eller motsvarande är ett krav. Tidigare erfarenhet av myndighetsarbete med ansvar för IT-projekt är en merit.

Kvalifikationer:

 • Förståelse för arbete med integritetskänsliga data och ett högt säkerhetstänk. Tidigare
 • säkerhetsarbete är en merit.
 • Goda kunskaper inom Windows Server 2016/2019
 • Goda kunskaper inom Microsoft Clustering
 • Goda kunskaper inom Microsoft Hyper-V
 • Goda kunskaper inom Backup Exec
 • Goda kunskaper om serverhårdvara, SAN, bandbibliotek och nätverksswitchar.
 • Goda kunskaper inom Windows 10
 • Tidigare erfarenhet av Linux är en merit
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna som är en klinisk universitetsinstitution vid Karolinska institutet med forskning och undervisning på Karolinska Universitetssjukhuset. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad på Avdelningen för klinisk epidemiologi inom Michael Foreds forskargrupp där de övriga IT-personerna arbetar.

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV och med ett personligt brev.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform   Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning   Heltid
Löneform   Månadslön
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Stockholm
Län   Stockholms län
Land   Sverige
Referensnummer   STÖD 2-2572/2021

Kontakt

 • Michael Fored, michael.fored@ki.se

Facklig företrädare

 • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
 • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
 • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se

Publicerat   2021-05-26
Sista ansökningsdag   2021-06-23