IT-säkerhetshetsspecialist till team IT-säkerhet i Lund

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Lund (Kommun), Skåne
Annonserat
den 2 juni 2021
Stängs
den 2 juli 2021
Ref:
A1028333
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gör skillnad! Varje dag!
Förvaltningen Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår förvaltning och support av befintliga och kommande system. Medicinsk teknik (MT) arbetar även med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning.

Förvaltningen har ett antal staber som säkerställer att förvaltningsövergripande funktioner och rutiner fungerar och en av dem är stab säkerhet, verksamhetsutveckling och -stöd. I staben ingår team IT-säkerhet som ansvarar för IT-säkerhet, informationssäkerhet och dataskydd samt riskanalyser.
 

Arbetsuppgifter

Har du ett brinnande intresse för IT-säkerhet och trivs i en roll med många kontaktytor? Vill du bidra till samhällsutvecklingen och bli involverad i frågor som påverkar många i samhället? Då kan det här vara ditt nästa jobb!

Vi erbjuder ett arbete där du får frihet, eget ansvar och stora möjligheter att forma din arbetsdag.

Som IT-säkerhetsspecialist är du med och påverkar riktningen framåt med att fortsätta stärka vårt IT-säkerhetsarbete. Tillsammans med dina fyra kollegor i teamet säkerställer ni att Region Skåne arbetar både strategiskt och systematiskt med IT-säkerhet.

Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande och med fokus på IT-säkerhetsstyrning, säkerhetsåtgärder och uppföljning av system men även nya system som ska driftsättas. Du medverkar i framtagandet av styrning inom IT-säkerhetsområdet och tillsammans med andra intressenter ställer du krav på, utformar, förbättrar och föreslår säkerhetshöjande lösningar och åtgärder. Vidare medverkar du vid upphandlingar för att se till att rätt förutsättningar finns för ett bra IT-säkerhetsarbete samt har en rådgivande och konsultativ roll för att säkerställa en god IT-säkerhet. Arbetet innebär också att du löpande analyserar och identifierar potentiella säkerhetsrisker och hanterar IT-säkerhetsincidenter. Den konsultativa rollen innebär många kontakter internt, men även externt till exempel med andra myndigheter, regioner och leverantörer.

Kvalifikationer

För framgång i arbetet är du proaktiv, strukturerad, resultatorienterad och har ett stort intresse och förståelse för verksamheternas behov. Du är bekväm med och bra på att samverka och skapa relationer på olika nivåer. Att du är kommunikativ och har förmåga att på ett pedagogiskt sätt framföra ditt budskap till intressenter med varierande kunskap inom området ser vi också som framgångsfaktorer. Att vara professionell och ha ett konsultativt förhållningssätt innebär för oss att du är en god lyssnare. Ytterligare egenskaper vi värdesätter är att du är prestigelös, utvecklingsorienterad och har en vilja att bidra till att göra saker bättre.

Gällande den formella kompetensen har du högskoleutbildning med inriktning mot IT-säkerhet eller motsvarande utbildning och några års erfarenhet inom IT-säkerhet, gärna från offentlig verksamhet. Alternativt har du skaffat dig kunskap och kompetens inom området genom flerårig arbetslivserfarenhet vi bedömer som relevant. Arbetet ställer krav på att du har djupa kunskaper inom nätverksteknik, datorteknik och IT-säkerhet. Du har gedigen erfarenhet av IT-riskhantering med fokus på säkerhet, prestanda och tillförlitlighet samt erfarenhet av att ha upprättat säkerhetsdokumentation såsom riktlinjer, anvisningar, rutiner med mera. Vi ser gärna att du har arbetat med uppföljning och granskning för att utvärdera säkerhetslösningar och åtgärder för att säkra kvalitet samt att du har erfarenhet av multi-cloudmiljöer. Har du dessutom arbetat med ledningssystem för IT- och informationssäkerhet, till exempel 27000-serien samt har erfarenhet av arbete med integritets- och dataskyddsfrågor och annan relevant lagstiftning för IT- och informationssäkerhet, till exempel säkerhetsskyddslagstiftningen, är det ett plus.

Tillika har du förståelse för client-server, APIs, microservices, säkerhetsprotokoll, kryptografiska metoder, autentisering-, behörighet- och cloud säkerhetsmodeller.

Vi som arbetar i Region Skåne har gemensamma värderingar. Vi är välkomnande, vi är drivande, och vi visar omtanke och respekt för varandra och vår omgivning. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar.

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT arbetar med digitalisering av vården och utveckling av e-hälsa inom Region Skåne. Medicinsk teknik, MT, arbetar med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning. Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 350 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Liknande jobb

Liknande jobb