”Fullstackutvecklare” för innovation

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juni 2021
Stängs
den 2 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en polyglot utvecklare med inre driv att testa det senaste inom programmeringsspråk, ramverk och verktyg högt och lågt i teknikstacken? Tycker du det börjar bli tråkigt när du löst 80% av uppgiften och bara ihopwrappning och produktionssättning är kvar? Tittar du också förundrat på när kollegor gör om samma moment för tionde gången utan att automatisera bort det? Branscher som fintech, musikstreaming och färgglada dataspel kanske inte ger dig den personliga tillfredsställelsen att du verkligen bidrar till en bättre värld? I så fall är du välkommen till innovationsenheten på Säkerhetspolisen!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-02
Referensnummer: 2021-9715
 

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland ”fullstackutvecklare”. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.
 

Det här är ditt uppdrag

Som citat, fullstackutvecklare slutcitat, arbetar du kort och gott med de tekniker, språk, ramverk, algoritmer och hårdvara som behövs för att slutföra uppdraget. Det handlar inte om klassisk frontend/backend, vilket det naturligtvis kan göra ibland, utan om att vara komfortabel med vad som än dyker upp i vår väg, vare sig det är webbutveckling, mobilutveckling, infrastruktur, legacysystem eller system som sett dagens ljus först i år. Det är klart vi förstår att du inte är expert på allt ovanstående, men det viktiga är att du är bred och att du är nyfiken!

Vi arbetar hypotesdrivet, letar innovationsmöjligheter över alla myndighetens domäner och validerar hypoteserna genom att bygga prototyper. Vi nyttjar open source, vi håller koll på vad som händer på de stora molnplattformarna och vi tar hjälp av andra domän- och teknikexperter när det behövs.

Det vi inte gör är att produktifiera, driftsätta och underhålla lösningar. Drivs du av det, finns det andra väldigt intressanta utvecklingsroller här på myndigheten som varmt kan rekommenderas.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Du har ingenjörsutbildning eller kompetens som vi bedömer likvärdig och du kan ditt skal

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av Kubernetes
 • En eller flera molnplattformar, exempelvis AWS, GCP, Azure eller OpenShift
 • Erfarenhet av att arbeta med ett hypotesbaserat arbetssätt, lett teams som Scrum Master eller arbetat i en innovationsstyrd verksamhet

Har du erfarenhet från följande områden är det också meriterande:

 • Några av följande språk: Python, JavaScript, TypeScript, Ruby, Rust, Go, C++, Swift, Kotlin eller Dart. Mer exotiska språk är bara än mer positivt.
 • Nätverk
 • AI/ML
 • IT-säkerhet
 • NoSQL-databaser (graf- eller dokumentdatabaser)
 • Webbutveckling (frontend och/eller backend)
 • Mobilutveckling

Vi använder inte alla tekniker och språk ovan hela tiden, men vi behöver ha koll på omvärlden så vi vet vad det finns för möjligheter när vi aktivt letar innovationsidéer.


Det här är kollegan vi söker

Vi söker dig som är nyfiken på att kontinuerligt utmanas av att lära nya tekniker och nya domäner att tillämpa dina tekniska kunskaper inom. Du har lätt att bygga relationer och delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper. Du drivs av att visa på möjligheter snarare än att leverera en färdig produkt.
 

Så hjälper vi varandra att utvecklas

På innovationsenheten är vi ett team som överallt ser möjligheter att förbättra förmågor och effektivisera genom teknik. Inga idéer är för små och inga idéer är för stora för att förkastas. Åtminstone inte innan vi tänkt en stund på dem eller byggt en och annan prototyp. Här får du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter.
 

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
 

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.
 

Så ansöker du

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021–9715. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-02.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)
 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb