Linux systemadministratör

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juni 2021
Stängs
den 30 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu drivna och engagerade systemadministratörer inom Linux till flera av våra DevOps-team. Du kommer att erbjudas en chans att få arbeta tillsammans med kompetenta kollegor med möjlighet att påverka rollens utformning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-06-30
Referensnummer: 2021-9717
 

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.
 

Det här är ditt uppdrag

Som systemadministratör arbetar du i team som är självorganiserade och har hela ansvaret för både utveckling och drift av system. Ni arbetar proaktivt för att identifiera och genomföra åtgärder i våra Linux-baserade system. Du följer också upp systemlarm, verifierar dem och åtgärdar orsakerna.

En annan del av dina arbetsuppgifter är att granska systemloggar, liksom att dokumentera rutiner och tjänster.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Du har en bred teknisk bakgrund och kompetens.
 • Du har arbetat minst tre år med systemadministration inom Linux, kanske i kombination med systemutveckling
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Du känner dig hemma som administratör i Windows-miljö.

Utöver detta har du erfarenhet från flera av följande områden:

 • Virtualiserade miljöer
 • Systemintegrationer
 • Datamigration
 • Programmering
 • Serialiseringsformat som t.ex YAML, JSON, XML
 • Nätverk (t.ex iptables, TCP/IP, DNS)
 • Databaser
 • Bash eller andra scriptspråk
 • Automatisering
 • CI/CD och containers

Meriterande för tjänsten är att du har arbetat med databasadministration av Oracle. Vana att dokumentera och ta fram beskrivningar är även det meriter som skattas högt.

B-körkort är önskvärt då det kan förekomma resor i tjänsten.


Det här är kollegan vi söker

Du drivs av att hitta lösningen på problem och tycker att det är roligt att felsöka. Du är en person som vill utvecklas och lära dig nya saker tillsammans med oss. Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan både ta emot och ge hjälp när det behövs. Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.
 

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt, liksom inom systemadministration.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.
 

Så ansöker du

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021–9717. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-06-30.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)
 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb