Polismyndigheten

Erfaren systemutvecklare till polisens underrättelsesystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 3 juni 2021
Stängs
den 1 september 2021
Ref:
A328.970/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 1000 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Jobba hos oss - it-avdelningen

Vi söker nu två erfarna systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige genom att vara med och utveckla system till polisens underrättelsetjänst. Vi arbetar i nära samverkan med den polisiära verksamheten och ligger långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Om du är redo för en större uppgift så har vi en tjänst som du bör söka!

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att säkerställa att polisens underrättelsetjänst har bästa möjliga it-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Vi fokuserar nu på att utveckla underrättelsetjänstens huvudsystem samtidigt som underrättelsetjänsten fastställer nya begrepp och strukturer i sin verksamhet. Det kommer bli en gemensam resa tillsammans över flera år.

Vi på Nationella Underrättelsesystem har ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. På polisens It-avdelning finns många olika specialist-grupperingar som du i rollen som systemutvecklare kommer samverka med, t.ex. vid erfarenhetsutbyte, integration med andra system, användning av befintliga lösningar, förbättring av plattformar, driftsättningar.

Utvecklingen sker agilt utifrån verksamhetens behov med slutanvändarnas upplevelse i fokus. Det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver nu förstärka och komplettera vår grupp med ytterligare utvecklare för att öka vår leveranstakt i det viktiga arbetet vi har framför oss. Vi söker dig som har flera års erfarenhet som javautvecklare och har flera av de meriterande kvalifikationerna vi listar nedan. Är du kanske en tech lead som vill ha en riktigt spännande utmaning, en specialist inom ett eller flera områden eller en bred generalist? Du vill utvecklas med oss, är engagerad och nyfiken, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap och gamla erfarenhet med kollegorna.

Hos oss får du vara med om att bygga ny kod med nya tekniker men du kan också behöva fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön eller medverka i en problemlösningsgrupp för att hitta lösningen på ett säkerhetsproblem i vår applikation tillsammans med andra duktiga kollegor. Du gillar att hacka kod och du vet att det är en fantastisk känsla när en efterlängtad funktion driftsätts eller ett riktigt svårt problem väl blivit löst.

På Polisens It-avdelning är du en integrerad del av polisverksamheten, hos oss gör du skillnad varje dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Några års aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling med Java, företrädesvis Spring Boot
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av samarbete och samverkan i agila team med flera olika kompetenser

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande kompetenser

Vi tror att du har erfarenhet av flera punkter nedan,

Mikrotjänster med hjälp av Spring Boot:
 • Erfarenhet av att bygga API:er enligt "best practice"

Integrationer från Spring Boot mot:
 • OrientDB eller motsvarande grafdatabas
 • MySQL
 • IBM MQ JMS

Plattform:
 • Linux
 • Docker och Kubernetes
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • GitOps

Frontend SPA:
 • Angular eller React
 • JavaScript/TypeScript

Säkerhet:
 • OWASP Application Security Verification Standard (ASVS)
 • Erfarenhet av PKI-lösningar

Övrigt:
 • Prestandaoptimering
 • Testautomatisering
 • AI/ML

Personliga egenskaper


Du gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du behöver vara duktig på att kommunicera, en lagspelare som hjälper andra i och utanför teamet när det behövs samtidigt som ska du kan arbeta självständigt med de egna uppgifterna. Du ser nytta i att förstå användarnas beteenden, drar lärdom av användarens beteende och omsätter det i förbättrad implementation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är du den vi söker så vill vi gärna träffa dig - Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Margona Åhman, margona.ahman@polisen.se tfn 070-619 52 50

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 31 augusti 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A328.970/2021 i mailets ärendemening.

Med anledning av semesterperiod kan intervjuer komma att ske löpande.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A328.970/2021 papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb