Microsoft Windows server specialist

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 4 juni 2021
Stängs
den 19 juni 2021
Ref:
23926
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla Försvarmaktens förmåga att kommunicera och leda-dygnet runt-året om?

Tjänsten är placerad på Systemenhetens Infrastrukturavdelning. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande/förvaltning, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar samt klient- och serverlösningar på specialistnivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som IT-infrastrukturspecialist på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur, som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Du kommer bl.a. att arbeta med design, utveckling, test av ingående komponenter med inriktning på Microsoft plattformar, Active Directory och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden.

Vidare ingår handläggning av frågor inom området tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare.

Arbetet innebär att arbeta med bland annat följande tekniker, metoder och områden:

Microsoft Windows Server 2016 eller senare

GPO/Applocker/AppControl

Remote Desktop, RemoteApp, VDI

Powershell/DSC, Automatisering

Active Directory

PKI

Protokoll såsom DNS, NTP och Syslog

Härdningsmetodik från tex CIS

Du kommer att ingå i ett team som förutom Microsoft baserade produkter även ansvarar för Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Om verksamheten
FMTIS Systemenhet (SystE) ansvarar för teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningssystem samt teknisk och infrastrukturell design och arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen. Systemenhetens Infrastrukturavdelning där tjänsten är placerad, förvaltar IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar samt klient- och serverlösningar på specialistnivå.

Vi erbjuder dig
Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:
 • Träningskläder och träning på arbetstid 3 timmar per vecka
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
 • Mycket goda kunskaper om Windows serverplattformar, Group Policy, PowerShell och Windows Active Directory
 • Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Flerårig erfarenhet av;
 • IT-säkerhet, nätverk och brandväggar
 • Scripting och automatisering
 • Drift av komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
 • Projekt/konsultarbete inom uppgradering/etablering av IT-system
 • Level 3 eller högre nivå inom Microsoft-området

Personliga egenskaper
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Örebro

Körkort: B körkort fordras.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten skall tillträdas snarast och är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Seger, Sektionschef, 019-393001Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb