Förvaltningsledare IT för område Kommunikation till Riksbanken i Stockholm

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 7 juni 2021
Stängs
den 21 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbeta på Riksbanken i en mycket central roll med ett av Sveriges mest spännande jobb inom Kommunikation externt och internt
Brinner du för hur IT kan användas för kommunikation och dialog internt och externt samt vill arbeta med utmanande uppgifter i en spännande miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Vi ser möjligheter med Kommunikation i nya former och en ökad närvaro i sociala medier och nya mötesplatser.

VI ERBJUDER DIG
Vi erbjuder dig möjligheten att vara med om att driva och utveckla Riksbanken inom området kommunikation. Det innebär bl.a. att tillsammans med vår kommunikationsenhet driva utvecklingen av tjänster och verktyg.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som Förvaltningsledare IT för området Kommunikation driver du vidareutvecklingen av Riksbankens IT-stöd och tjänster inom området i takt med omvärldens och områdets snabba utveckling. I din roll arbetar du som en länk mellan verksamheten, IT samt externa leverantörer och du håller ihop och leder arbete att översätta verksamhets behov och krav. Du arbetar proaktivt, föreslår nya lösningar och till din hjälp har du en grupp specialister som stöd i genomförandet med expertkunskap inom olika områden samt externa leverantörer. Tillsammans säkerställer ni att Riksbankens kommunikationslösningar är moderna, användarvänliga, effektiva och användbara för verksamheten.

I din roll som Förvaltningsledare IT kommer du bl.a. att ansvara för att:

  • styra, leda och följa upp förvaltningsarbetet
  • ta fram förvaltningsplan samt att verkställa förvaltningsplanens mål inom givna ramar
  • följa upp externa leverantörer, godkänna och följa upp leveranser
  • stötta IT och verksamheten i att kravställa och ta fram nya lösningar
  • leda specifika projekt inom området kommunikation
  • omvärldsbevaka området vilket kan även innebära deltagande i vissa internationella forum

Riksbankens har ett högt fokus på cybersäkerhet, mobilitet och digitalisering och du kommer att ha en roll även inom dessa områden.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för verksamhetsnära system. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och IT har höga ambitioner att ligga i framkant med sitt IT-stöd. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällskritiska system.

MER OM DIG
Då denna roll innebär ett stort eget ansvar, är du initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har ledaregenskaper och är mycket kundorienterad. Du är positiv, innovativ, drivande och strukturerad med en god analytisk förmåga. Eftersom du kommer ha stora kontaktytor och samarbeten är du van att arbeta tillsammans med andra. Du har också en mycket god kommunikativ förmåga och du kommunicerar och skriver flytande både på svenska och på engelska.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av arbete med förvaltningsledning av moderna kommunikationslösningar utifrån ett IT- och teknikperspektiv och har erfarenhet av att ha upphandlat tjänster inom området. Du har också flera års praktisk erfarenhet av kravställning, utveckling och förvaltning inom dessa områden. Det är även meriterande med erfarenhet av ITIL och pm3, projektledning samt styrning och uppföljning av leverantörer. Arbete inom offentlig sektor är också meriterande.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Läs mer om våra förmåner här

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV och relevanta betyg senast den 21 juni. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Kontaktpersoner

Mats Pettersson
Enhetschef
08-7870609
mats.pettersson@riksbank.se

Liknande jobb

Liknande jobb