Sektionschef till telesektion 2

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 7 juni 2021
Stängs
den 15 juni 2021
Ref:
24409
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en specialistofficer som sektionschef till Telesektionen 2, i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som sektionschef innebär att leda sektionens dagliga arbete. Du kommer arbeta med arbetsfördelning av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat radioapparater, krypteringsutrustning, fast IT infrastruktur och undervattensarbete, teknisk bevakning och garnisonstelefoni. Du kommer även arbeta med arbetstidsplanering och kompetensutveckling för underställd personal. Som sektionschef har du även arbetsmiljöuppgifter och elsäkerhetsuppgifter.

Telesektionen 2 utför huvuddelen av sitt arbete inom och åt övriga förband inom Göteborgs garnison och som chef kommer du samarbeta med dessa förbands representanter rörande tekniskt underhåll av deras materiel.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Utbildad specialistofficer (Översergeant/Fanjunkare)
 • God erfarenhet av att arbetsleda personal
 • God erfarenhet av administrativt arbete
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • Lägst B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens lednings- och sambandssystem
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens signalskyddstjänst
 • Kunskap om arbetstidsbestämmelser och kollektivavtal, helst från Försvarsmakten
 • Utbildad skjutledare eller vapeninstruktör
 • Kännedom om Försvarsmaktens materiel för infrastruktur

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning, organisering, struktur och god planering. Du är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande och har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som militärt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Göteborg. I tjänsten förekommer tjänsteresor och övningar.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Kristian Darhult, på telefon 031-69 24 42. För upplysningar angående anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-14. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb