TVK Ledsyst söker Kvalitetsingenjör

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 7 juni 2021
Stängs
den 9 augusti 2021
Ref:
24029
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om enheten
Teknik och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) utvecklar och vidmakthåller Försvarsmaktens ledningsstödsystem i krig, kris och fred. Vår vision är att tillsammans leverera ledningsförmåga i världsklass för ett starkare försvar.

För att kunna leverera efterfrågat ledningsstöd behöver Försvarsmaktens olika förband materiel i form av bland annat radioapparater, datorer och elverk. Denna materiel upphandlas av Försvarets materielverk (FMV) med krav från Försvarsmakten (FM). För att säkerställa att FMV uppfyller kraven på materielens förvaltningsbarhet har myndigheterna gemensamt kommit fram till en rutin.

Överlämningsrutinen omfattar en kontroll av båda myndigheternas åtaganden och rutinens tillämpning är en grundförutsättning för att:
 • Materielen är förvaltningsbar.
 • Försvarsmakten ska kunna hantera, använda och redovisa materielen på ett korrekt sätt med hjälp av överenskomna stödsystem.
 • Försvarsmakten ska kunna ta sitt ägarföreträdaransvar under materielens hela livscykel, från kravställning till avveckling.

Som kvalitetsingenjör kommer detta att vara ditt huvudsakliga arbetsområde. Befattningen är placerad på Systemkvalitetssektionen som ingår i Förvaltningsavdelningen inom TVK Ledsyst. Sektionen består av fem befattningar och en sektionschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kvalitetsingenjör är du väl insatt i de regelverk som styr förvaltningsbarheten av materiel i FM. Du lämnar stöd internt i enheten samt externt till beställare i Högkvarteret och FMV. Du kommer att agera som sakkunnig i utredningar. Mycket tid av ditt arbete läggs på att stödja mångåriga anskaffningsprojekt inom ledningsarenan. Du lämnar under denna tid stöd i kravställning, genomför kontinuerliga kravuppfyllnadsdialoger med FMV, granskar styrande dokument, tar fram beslutsunderlag samt deltar vid fysisk kontroll av materielen.

Kvalifikationer
Högskoleingenjörsexamen eller teknisk officer (OF-2) eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig inhämtad kompetens.

Meriterande
 • Kunskap och erfarenhet av lednings- och sambandssystem samt strömförsörjningssystem.
 • Kunskap och erfarenhet av logistik inom FM, främst förnödenhetsförsörjning.
 • Kunskap samt erfarenhet att arbeta i FM stödsystem LIFT-C, PRIO, IOR och DITO samt FMV TIA GoF.
 • Kunskap och erfarenhet av underhåll av materiel i FM.
 • Flerårig kunskap och erfarenhet av FMV designregler.
 • Kunskap om informationssäkerhet.
 • Kunskap om systemsäkerhet.
 • God kännedom om FM materiel.

Personliga egenskaper
 • God förmåga till självständigt arbete.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • God förmåga att analysera stora mängder information.
 • Stor förmåga att kunna samarbeta i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer regelbundet i tjänsten och då främst till Stockholm.

Tillträdesdatum: 2021-08-30 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Upplysningar om befattningen
Avdelningschef Peter Turesson, 070-695 52 16.

Fackliga företrädare
 • ORF/O, OF Enköping - Magnus Johansson.
 • SACO-F - Eva-Mi Einvall.
 • SEKO-F - Lars Lindell.
 • OFR/S - Inge Bäcklin.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-28.
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb